Reperul
Cultural

Vernisaj: Expoziția „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”, deschisă publicului de joi

* Expoziția de la Complexul Muzeal de Științele Naturii va putea fi vizitată de pe 15 noiembrie până pe 2 decembrie *

„Joi, 15 noiembrie 2018, cu începere de la ora 11:30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul celei de a XIII-a ediţie a expoziţiei temporare „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”, în organizarea secţiei Grădina Botanică. În acest an vor fi prezentate eșantioane de fructe și semine de la un număr de aproximativ 200 de taxoni, conservați ex-situ în patrimoniul Grădinii Botanice, reprezentând arbori, arbuști sau plante ierboase, precum și soiuri din colecția de Cucurbitaceae”, a anunțat muzeul.

Planta-vedetă a expoziției va fi iarba Sfântului Ioan – Salvia sclarea, ale cărei seminţe erau folosite pentru a „curăţa privirea”, decoctul lor fiind utilizat pentru curăţarea ochilor în cazul prezenţei unui corp străin care cauza iritaţii.

Tot în cadrul expoziției, publicul va putea participa la o conferință științifică în Sala Auditorium, începând cu ora 12:00, susținută de dr. Ion Bobaru de la Farmacia Faltis din Brăila. Doctor în științe farmaceutice, Ion Bobaru este cunoscut pentru rețetele proprii obținute din fructe și semințe din plante autohtone și exotice.

Expoziţia „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului” de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi deschisă pentru vizitare în perioada 15 noiembrie – 2 decembrie 2018.

Postări asemănătoare

George R. R. Martin în dialog cu Marian Coman: „Cred că o să avem mereu nevoie de poveşti”

Marian Coman

Festivalul de muzică populară pentru copii “Perla Dunării” are loc vineri la Galaţi

Reperul

Un nou sezon KineDok la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi

Reperul