Reperul
Cultural

Vernisaj la Muzeul de Istorie – Școlile comunităților etnice din Galați, unitate prin diversitate

ultimele stiri galati

Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galați organizează astăzi, la ora 14.00, vernisajul expoziției ”Școlile comunităților etnice din Galați, unitate prin diversitate”.

„Pe 18 decembrie 1992 a fost adoptată Declarația cu privire la drepturile persoanelor care aparțin minorităților naționale, etnice lingvistice și religioase, ca document internațional care oferă o garanție a drepturilor minorităților, în toată lumea. Minoritățile naționale erau răspândite pe întreg teritoriul țării. Și la Galați, chiar dacă au existat de-a lungul vremii, anumite probleme prin care se dorea impunerea naționalismului, comunitățile etnice au reușit să reziste, mai ales prin școlile pe care le aveau; acestea au reușit să păstreze identitatea comună a membrilor comunității, referitoare la tradiție, cultură și limbă”, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului de Istorie.

Expoziția este organizată de dr. Mariana Delia Pohrib, muzeograf în cadrul Muzeului de Istorie ”Paul Păltănea” Galați și prezintă fragmente din istoria școlilor comunităților etnice. Exponatele aparțin patrimoniului Muzeului de Istorie ”Paul Păltănea”.

Vernisajul expoziției va avea loc la secția Lapidarium, strada Mr. Iancu Fotea nr. 2 bis, vizavi de Biserica Greacă.

Postări asemănătoare

Back up – Valorificarea arhivei istorice a Comisiunii Monumentelor Istorice

Reperul

Expoziția “Simetrie și măsură” pe simezele Muzeului de Artă Vizuală

Reperul

Un spectacol al Teatrului Dramatic a fost selectat la Festivalul Național de Teatru

Reperul