Reperul
Social

Vernisaj – „Regina Toamnei – Crizantema”

Vineri, 27 octombrie 2023, la ora 11.00, la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galaţi va avea loc vernisajul celei de a XIX-a ediţii a expoziţiei temporare „Regina Toamnei, Crizantema”, în zona adiacentă Grădinii Japoneze.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, Secţia Grădina Botanică va expune, în aer liber, soiuri cu valoare ştiinţifică şi ornamentală, din genul Chrysanthemum grandiflorum, Chrysanthemum indicum, dar și noi varietăți horticole: Santosh, Ludo Orange, Mirage white, Piratini purple, Vigoreli Orange, Jasoda yellow etc.

Expoziția de crizanteme va fi ambientată cu o zonă inedită, alcătuită din specii din Familia Cucurbitacee (bostani), care va încânta privirea vizitatorilor de toate vârstele. Aici va fi și un atelier creativ, unde elevii Școlii Gimnaziale nr. 33 Galați vor decora bostani, la fața locului, care vor fi expuși în cadrul expoziției.

Supranumită „floarea vieţii”, crizantema este una dintre cele mai preţioase flori, dar şi una dintre cele mai graţioase plante cu origini asiatice. În multe culturi, crizantema este văzută ca un simbol al bucuriei, fericirii și al vieții lungi și este adesea asociată cu toamna și sărbătorirea recoltei.

Expoziţia „Regina Toamnei, Crizantema” de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi deschisă până la finalul lunii noiembrie

Postări asemănătoare

Zeci de permise ridicate pentru comiterea de contravenții și infracțiuni la regimul rutier

Maria Vlad Romaniţă

Modificări adoptate la regulamentul Codului rutier- Regulile circulației cu trotinetele

Reperul

Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19

Reperul