Reperul
Eveniment Galati

Vernisaj „Valori patrimoniale”, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Vineri, 30 martie 2018, Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță” Galați, a gazduit vernisajul expoziției temporare “Valori patrimoniale”, care prezintă structura patrimoniului științific al Secției Muzeu din cadrul instituției, punând în evidență o serie de piese reprezentative prin vechime, mărime, frumusețe și valoare științifică, cu scopul de a valorifica patrimoniul muzeal și de informa publicul cu privire la modul de constituire a colecțiilor muzeale.

Baza constituirii colecțiilor din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii a fost pusă în urma preocupărilor unor oameni de seamă ai Galațiului încă de acum mai bine de 100 de ani, așa cum au fost istoricul Vasile Alexandrescu-Urechia și institutorii Paul și Ecaterina Pașa.

În prezent, patrimoniul științific al secției Muzeu cuprinde peste 80.000 de piese, aparținând colecțiilor de malacologie (moluște), entomologie (insecte), ornitologie (păsări, cuiburi, ouă), mamalogie (mamifere), paleontologie (fosile) și mineralogie (minerale) și doar o mică parte (440 de piese) a fost etalată, pentru a putea fi admirată de public. Valoarea acestor colecții este dată nu doar de numărul relativ mare de piese, dar, mai ales, de prezența unor exponate rare, considerate monumente ale naturii sau specii considerate tezaur, din punct de vedere al importanței deosebite pentru știință. Din această ultimă categorie, amintim paratipii de Zodarion aurorae Weiss, 1982 (Arachnida), precum și paratipii de Alopia helenae ciucasiana Grossu, 1969, Alopia glorifica mafteiana Grossu, 1967, Alopia oculta nordsiecki Grossu-Tessio 1973 și Alopia vranceana Grossu 1967 (Molusca).

Expoziția temporară “Valori patrimoniale” va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță” Galați până pe data de 30 septembrie 2018.

Postări asemănătoare

Percheziții la traficanții de droguri

Maria Vlad Romaniţă

Crimă în localitatea brăileană Constantin Gabrielescu

Reperul

Impact mortal pe DN 22 B

Maria Vlad Romaniţă