Reperul
Politic

Victor Ponta: Dan Nica m-a dezamăgit!

* Ponta spune că Nica, europarlamentar din partea PSD, ar fi trebuit să o atenționeze pe Viorica Dăncilă înainte ca aceasta, în calitate de prim-ministru al României, să aibă un discurs nepotrivit în plenul Parlamentului European *

Fostul prim-ministru și președinte PSD, Victor Ponta, care între timp a părăsit tabăra social-democrată și a fondat Partidul Pro România, s-a declarat dezamăgit de liderul PSD Galați, europarlamentarul Dan Nica. Ponta spune că Nica ar fi trebuit să descurajeze discursul nepotrivit pe care premierul Viorica Dăncilă l-a susținut săptămâna trecută la Strasbourg, în plenul Parlamentului European. Ponta spune că Nica nu a făcut asta pentru că ar urmări să obțină încă un mandat de europarlamentar, asigurându-și un loc eligibil pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 2019.

“Cred că Dan Nica va rămâne în PSD ca să-și mai ia un mandat de europarlamentar. Am lucrat mulți ani împreună, am făcut și lucruri bune împreună, multe. Eu l-am ajutat să ajungă la Parlamentul European pentru că mi-a cerut acest lucru, nu cred că am greșit cu asta. Dar eu am fost foarte dezamăgit de Dan Nica, de faptul că la ultima dezbatere din Parlamentul European… El e un tip foarte rațional. În loc să îi spună doamnei Dăncilă “Viorica, potolește-te, nu te lua după ce ți-a scris acasă, că aici suntem la Strasbourg, aici se vorbește în alt fel!”. Într-un fel, s-a dus… Bănuiesc că vrea să fie din nou pe listă și…”, a declarat Victor Ponta, joi, în cadrul emisiunii “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila.

În ceea ce privește celelalte alegeri de anul viitor, cele prezidențiale, liderul Pro România a ținut să infirme varianta că el ar fi candidatul partidului. “Nu voi candida eu. Eu am un proiect pe termen lung cu Pro România și vreau, repet, să nu pun interesele tuturor, ale echipei, doar pentru mine. Însă vă mai zic un lucru – dacă PSD rămâne cu domnul Dragnea, s-ar putea să fim noi în turul doi și să reprezentăm pentru stânga din România”, a spus Victor Ponta.

El a precizat că, într-o finală Liviu Dragnea-Klaus Iohannis la prezidențiale, l-ar vota pe Iohannis. “Aș vota pe oricine ar fi într-o finală cu domnul Dragnea, pentru că știu că domnul Dragnea are o capacitate distructivă și de a diviza societatea și noi suntem o societate acum mai divizată, mai înrăită decât niciodată, deși, teoretic, era anul Centenarului, trebuia să fim cel mai uniți. Domnul Dragnea e direct vinovat de această divizare”, a declarat Victor Ponta la Realitatea TV Galați-Brăila.

Postări asemănătoare

N. Marin (Pro România): ”Vom înclina balanța în bunul mers pentru această țară!”

Reperul

Valea Mărului, Slobozia Conachi și Berești-Meria, în plină dezvoltare

Reperul

DESCHIDE LUMEA | Președintele CJ Galați: Un aeroport nu este un proiect imposibil (VIDEO)

Reperul