Reperul
Eveniment Galati

(VIDEO) 32 de pacienți cu noul coronavirus așteaptă un loc într-un spital suport Covid

Semnal de alarmă tras de reprezentanții Spitalului de Urgență Galați, unde sunt pacienți confirmați cu noul coronavirus, care așteaptă și de două zile transferul la un spital suport Covid. 

”La Spitalul Județean Galați sunt 32 de pacienti confirmați cu Covid care așteaptă sa fie transferați la spitalele suport. Dintre aceștia, 12 sunt internați în sectia tampon, iar 20 sunt cantonați în containerele special amenajate din cadrul secției UPU Smurd. O parte dintre pacienți așteaptă  de vineri confirmarea de a fi transferați. În acest sens, pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CNCI și așteptăm deciziile de transfer. În ultimele 3 zile, la UPU s-au confirmat 113 cazuri de Covid”, a declarat dr Ionuț Banesanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență.

În Spitalul de Urgență Galați nu se pot trata bolnavii Covid cu forme medii și ușoare deoarece nu este spital Covid, având doar secție ATI Covid în care acum sunt internate 16 persoane.  Din acest motiv se așteaptă deciziile de transfer. 

Postări asemănătoare

Bilanțul Codului Roșu la Brăila

Reperul

(VIDEO) Polițiștii și grefierii au ieșit în stradă

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Percheziții pentru destructurarea unei grupări de hoți de pe platforma combinatului

Maria Vlad Romaniţă