Reperul
Braila Eveniment

(VIDEO) 50 din cei 3.400 angajați ai Yazaki – confirmați cu COVID-19

Alte 1.000 de persoane sunt contacți direcți ai acestora. * Prefectul face apel la toți cei implicați să respecte măsurile de izolare, altfel fabrica va fi închisă, ceea ce va afecta economic și social 3.400 de familii din întreg județul.


Situație tensionată la Brăila după confirmarea unui focar de COVID-19 la cel mai mare angajator din județ, o fabrică de componente auto. 50 din cei 3.400 de angajați au fost testați pozitiv, mare parte dintre aceștia fiind internați în spital în ultimele zile, ultimii urmând a fi internați în cursul zilei de astăzi. Prefectul județului, Cătălin Boboc, avertizează că dacă contacții direcți ai acestor angajați, nu vor lua toate măsurile necesare și nu se vor izola, atunci situația poate deveni explozivă în întreg județul. Prefectul preconizează că numărul contacților direcți se ridică undeva la 1.000 de persoane, din întreg județul. Reprezentantul Guvernului în teritoriu avertizează, de asemenea, că Brăila mai are doar 29 de paturi libere pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, cu posibilitatea de suplimentare cu înca 25, însă că, dacă numarul îmbolnăvirilor va continua să crească în ritmul de acum, în curând autoritățile medicale vor fi nevoite să ia din paturile destinate bolnavilor non – COVID-19.

Acesta a ținut să le atragă atenția tuturor celor care lucrează în fabrica respectivă, familiilor și cunoscuților acestora, să ia toate măsurile pentru stoparea răspândirii virusului, altfel fabrica va fi închisă, ceea ce va afecta economic și social 3.400 de familii din întreg județul și poate duce inclusiv la decizia de a fi mutată cu totul din Brăila sau din țară.

În ceea ce privește măsurile luate de angajator, Cătălin Boboc spune că acestuia nu i se poate reproșa nimic, acesta respectând toate regulile impuse, însa fiind vorba de un spațiu mare în care lucrează mulți oameni în același timp, oameni care nu respectă toți regulile de purtare a măștii, atunci e clar cum a apărut focarul. 

Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brăila, de la începutul pandemiei de coronavirus la Brăila au fost înregistrate, în total, 456 cazuri, dintre care: 167 sunt internate și 17 sunt decedate (11 confirmate în Braila, 4 în Galati, 1 în Tulcea și 1 Ialomița-transferate la Brăila.) Din cele 456 cazuri înregistrate la Brăila, 18 sunt pacienți din alte județe care au fost transferați la Brăila, la decizia managerilor unităților spitalicești. Față de ziua precedentă sunt 39 de noi cazuri de coronavirus înregistrate la Brăila.

Postări asemănătoare

(VIDEO) O fermă din Matca s-a făcut scrum

Maria Vlad Romaniţă

Un tânăr de 18 ani și opt minori au dat spargeri în serie la societăţi comerciale din Brăila

Reperul

Delapidare de 620.000 de lei la două școli din Galați. Făptașe sunt chiar contabilele

Maria Vlad Romaniţă