Reperul
Economic Eveniment

(VIDEO) A. Naggar (secretar de stat MIPE), despre Planul de Tranziție Justă: „Scopul este diversificarea și dezvoltarea economică a județului Galați”

Programul Tranziție Justă 2021-2027, acțiunea – Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă, în valoare de 84,63 milioane de euro, debutează oficial pe 20 decembrie, dată de la care se pot depune cereri de finanțare. Județul Galați are o alocare totală de aproape 387 de milioane de euro, bani care vor ajunge în special la mediul de afaceri. Andreea Anamaria Naggar, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat în cadrul emisiunii „Interviurile Reperul TV” că, prin apelul de proiecte ce se va deschide pe 20 decembrie, IMM urile pot beneficia de finanțare între 200.000 euro și 8 milioane de euro.

„Principalul rezultat urmărit este crearea locurilor de muncă atractive, astfel încât persoanele afectate de procesul de tranziție să nu sufere, sau să sufere cât mai puțin. Aceasta este umbrela sub care stă întregul program. Dar, evident, scopul este diversificarea și dezvoltarea economică a județului Galați pentru că în momentul în care se va resimți în piață și asupra oamenilor acest impact al procesului de tranziție pe care acum poate ca nu-l simțim, dar pe parcurs o să vedem că mergem într-o direcție și trebuie să ne aliniem la ceea ce se intampla in intreaga Uniune Europeana. Noi atunci trebuie să avem o economie atractivă, gata să ofere acele locuri de muncă pentru acești oameni. (…) Granturile sunt considerabile, ajung până la 8 milioane de euro. Pentru o astfel de finantare nu este o cerință atât de mare să poți asigura un număr de locuri de muncă, ca cel solicitat prin ghid. Până la 5 milioane de euro, la fiecare 175 000 de euro accesati trebuie să fie creat un loc de muncă, iar pentru investițiile între 5-8 milioane de euro, la fiecare 150 000 de euro, trebuie creat un loc de muncă”, a declarat la Reperul TV Andreea Naggar, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

 

 

Postări asemănătoare

Tarifele de referință pentru asigurarea RCA 2023

Reperul

În 2022, persoanele cu dizabilități vor primi o a 13-a indemnizație

Reperul

Digitalizarea pensiilor: 87 la sută din dosare au fost actualizate

Reperul