Reperul
Eveniment Politic

(VIDEO) Antoneta Ioniță (Forța Dreptei): ”Cetățenii Brăilei: mai puțini, mai săraci, mai bătrâni”

Antoneta Ioniță, președintele partidului Forța Dreptei, filiala Brăila, s-a arătat îngrijorată de cifrele făcute publice de Direcția Regională de Statistică privind Recensământul Populației și Locuințelor, runda 2021.

Am aflat că județul Brăila a pierdut în zece ani aproape 40.000 de persoane, în timp ce municipiul Brăila este mai «sărac» cu peste 25.000 de oameni. Fenomenul de îmbătrânire s‐a accentuat, vârsta medie a populației rezidente pentru județul Brăila crescând la 45,3 ani (față de 42,9 ani la recensământul din 2011). Față de vârsta medie pe țară, vârsta medie a județului nostru este mai mare cu 2,9 ani”, transmite printr-un comunicat de presă, președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță.

Prezentă în cadrul emisiunii ”Interviurile Reperul TV”, medicul Antoneta Ioniță, crede că de vină pentru această situație este administrația locală social-democrată care nu a fost în stare să ofere soluții palpabile pentru a crește nivelul de trai al brăilenilor și nici să-i convingă pe tineri să rămână acasă pentru a-și dezvolta o cariera.

Stau de vorbă cu oamenii în fiecare zi, prin natura meseriei pe care o am, și constat că sunt oameni triști, deprimați. Cred că nu este o zi în care să nu citesc despre un diagnostic de depresie (…). Sunt foarte mulți care aleg după ce termină studiile să nu se mai întoarcă în Brăila. Când îi întreb de ce, îmi răspund că nu au pentru ce. Această administrație are un singur slogan: «Eu asfaltez!»”, a mai adăugat la Reperul TV, Antoneta Ioniță.

Potrivit Direcției Regionale de Statistică, în județul Brăila mai sunt doar 281.000 de persoane, dintre care aproximativ 155.000 trăiesc în municipiul reședință de județ.

Postări asemănătoare

SURSE: Mircea Toader, secretar de stat la Ministerul Transporturilor

Reperul

Rareș Bogdan, europarlamentarii liberali și susținătorii, mobilizare generală, la Constanța

Reperul

Mihai Tudose este noul președinte al PSD Brăila

Reperul