Reperul
Eveniment Galati

(VIDEO) Arestați după ce au aruncat în Dunăre plante de cannabis

Un bărbat și o femeie din Galați au ajuns în arest, după ce au fost observați de polițiștii de frontieră în timp ce aruncau sute de plante de cannabis în Dunăre. Imediat, în acest caz s-au implicat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate care au făcut mai multe percheziții la locuințele deținute de cei doi gălățeni. Așa au descoperit anchetatorii aparatură pentru cultivarea indoor a cannabisului, bani și multe documente suspecte.

”În fapt, la data de 29 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați au depistat două persoane, un bărbat, de 49 de ani și o femeie, de 26 de ani, ambii din municipiul Galați, care ar fi aruncat în fluviul Dunărea plante de cannabis.

Astfel, atât în apă, cât și pe malul din partea orașului, au fost descoperite 400 de plante de cannabis.

În urma acestei depistări, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la locații ce aparțin celor două persoane și anturajului lor.

Ulterior, la data de 30 aprilie a.c., a fost efectuată cea de-a șasea percheziție domiciliară, la o altă adresă din municipiul Galați, la o proprietate pe care bărbatul o închiriase, unde a fost descoperită aparatură pentru cultivarea indoor a cannabisului.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate documente, telefoane, 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării.

Inițial, cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar, la data de 30 aprilie 2021, după prezentarea în fața Tribunalului Galați, a fost dispusă arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, precum și al celor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Criminalistic”, informează anchetatorii.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Fierbe Dunărea!

Maria Vlad Romaniţă

Ministrul Educaţiei: Noul an școlar ar putea începe pe 5 septembrie

Reperul

Autobuz în flăcări

Maria Vlad Romaniţă