Reperul
Eveniment Galati

(VIDEO) Autospeciala Jandarmeriei accidentată în timpul unei misiuni

Un individ băut și fără permis de conducere a urcat la volanul unei mașini înmatriculate în Suedia și, împreună cu un amic, a plecat la o plimbare prin oraș. La un moment dat, șoferul a pierdut controlul și a lovit un indicator auto, a urcat pe bordură, dar a continuat să gonească pe bulevardul Siderurgiștilor. Un echipaj de jandarmi i-a făcut semn să oprească, însă cel care se afla la volan a refuzat, așa că oamenii legii au plecat în urmărire.

„Acesta a fost observat staționând în alveolele de parcare din strada Siderurgiștilor, în apropierea Spitalului de copii, iar în momentul în care a sesizat autovehiculul Jandarmeriei în dreptul său, conducătorul autoturismului a accelerat, cu intenția de a demara în trombă de pe loc, intrând în autospeciala de Jandarmerie și avariind portiera din dreapta și ușa culisantă. În momentul în care jandarmii au coborât din autospecială, au observat că șoferul autoturismului prezintă semne că ar fi sub influența alcoolului, motiv pentru care au cerut sprijinul unui echipaj de poliție rutieră.

Jandarmii au luat măsura incătușării conducătorului auto, în vârstă de 33 ani, și a pasagerului din dreapta, în vârstă de 34 ani, deoarece aceștia au încercat să fugă de la locul incidentului. De asemenea, jandarmii au efectuat controlul corporal preventiv a celor două persoane cât și controlul autoturismului, nefiind găsite bunuri/obiecte interzise de lege. 

În urma testării șoferului, efectuată de către echipajul din cadrul Biroului Rutier Galați, cu aparatul Druger, a rezultat o alcoolemie de 0.96 mg alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul Drugtest rezultatul a fost negativ. Conducătorul auto a fost condus de către polițiștii rutieri la Spitalul de Urgență Galați, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate de către poliție a reieșit faptul că șoferul, în vârstă de 33 ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul și nu are asigurare tip RCA. A fost întocmit un dosar pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. De asemenea, după activitățile de cercetare preliminare efectuate în cauză, polițiștii au dispus luarea măsurii de reținere pentru 24 de ore a conducătorului auto, urmând ca în cursul zilei de 03 septembrie 2023 să fie prezentat la Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive”, informează jandarmii gălățeni.

https://youtube.com/shorts/iuuOkCWSE_Y

Postări asemănătoare

Schimbări la cadrul legal al asigurărilor RCA

Reperul

Au spart 26 de maşini, dar sunt cercetaţi sub control judiciar

Francisk Chiriac (Președinte CJ Brăila): „Nepăsarea a dus la o tragedie”

Maria Vlad Romaniţă