Reperul
Social

(VIDEO) C. Fetecău (președintele Senatului U.D.J.G): „Cea mai importantă resursă din interiorul Universității sunt oamenii”

A început campania electorală la Universitatea „Dunărea de Jos” pentru alegerea rectorului. Primul tur de scrutin va avea loc pe 14 decembrie, însă cei doi candidați înscriși în competiție – actualul rector și Cătălin Fetecău, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos”, trebuie să convingă profesorii și studenții că merită să conducă în următorii patru ani prestigioasa instituție academică. Invitat la Reperul TV, candidatul Cătălin Fetecău nu a ezitat să sublinieze că în cazul în care va fi ales rector va reda libertatea de exprimare a colegilor profesori, fapt care, potrivit invitatului, a avut de suferit în ultima perioadă la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați.

„Prima măsură pe care aș lua-o ar fi să mă asigur de stabilitate instituțională pentru că sunt tot felul de zvonuri care se lansează în această perioadă, din păcate, precum: doar o singură persoană poate să asigure un lucru esențial: salariile de bază ale colegilor noștri. Asta este în fișa postului oricărui conducător. Deci, prima chestiune este siguranța și stabilitatea Universității. Următorul fapt este acela de a reda libertatea de exprimare și de comunicare a colegilor noștri, a comunității academice pe care o respect extraordinar de mult. (…) Există tot felul de rețineri în a comunica între noi. Există o teamă a colegilor de a discuta cu un contracandidat, de exemplu cu mine. Acum este mult mai evident decât în trecut. Cea mai importantă resursă pe care o are o instituție sunt oamenii din interiorul ei. Spiritul trebuie redat. Trebuie pus la locul lui, acolo unde este, foarte sus. Cum spunea și Regele Ferdinand: «Nu zidurile fac o școală, ci spiritul ce domnește într-însa». Trebuie să fim un colectiv foarte închegat care să răspundă provocărilor ce vor veni. Vremurile vor fi suficient de complicate. Ne aflăm într-o competiție acerbă a universităților în România și, prin urmare, trebuie să răspundem la unison acestor provocări. Nu trebuie să avem disensiuni, ci trebuie să ne dezvoltăm interdisciplinar. Este un lucru extraordinar să ne cunoaștem pornind de la interdisciplinaritate. Sunt multe colective care nu se cunosc unele cu celelalte”, a declarat la Reperul TV prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, candidat la funcția de rector a Universității „Dunărea de Jos”.

La finalul emisiunii, prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, candidat la funcția de rector, le-a mulțumit profesorilor, declarând că este mândru că este un produs al Universității „Dunărea de Jos” Galați.

Postări asemănătoare

BAC 2018: În județul Galați au fost depuse 1.273 de contestații

Zi liberă pentru vaccinarea împotriva COVID-19, și-n cazul administrării celei de-a treia doze

Reperul

Centrele de vaccinare au fost verificate și avizate

Maria Vlad Romaniţă