Reperul
Eveniment Galati

(VIDEO) Cal maltratat de stăpân

Imagini șocante cu un cal care era lovit de stăpânul său au devenit virale pe internet. Teribila întâmplare s-a petrecut în satul Fântânele din comuna gălățeană Scânteiești. Bietul animal, deși era căzut la pământ, a fost biciuit și lovit cu picioarele de bărbatul care ar fi trebuit să-l îngrijească. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu și au preluat cazul.

În urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, a unei filmări cu un bărbat care lovește un cal căzut la pământ, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de «rănirea sau schingiuirea animalelor».

Din verificări, a rezultat că cel care apare în imagini agresând animalul este chiar proprietarul acestuia, un bărbat, de 55 de ani, din sat Fântânele, comuna Scânteiești.

Cu ocazia audierii, bărbatul a încercat să inducă în eroare polițiștii, declarându-le că animalul nu se mai află în posesia sa întrucât l-a vândut unei persoane din altă localitate. Polițiștii au constatat însă, că bărbatul ascunsese calul într-un grajd din curtea locuinței și că acesta fusese maltratat.

Că urmare, a fost emis un ordin de plasare a animalului în adapost, pe o perioadă de 45 de zile, cabalina fiind transportată la Grădina Zoologică Galați, unde va beneficia de adăpost, hrană și tratament medical.

Conform legislației în vigoare, într-un interval de 30 de zile de la finalizarea acestei perioade, deținătorul poate solicita restituirea animalului, având însă obligația sa achite cheltuielile făcute cu întreținerea și tratamentul medical al acestuia.În caz contrar,  animalul se consideră abandonat și rămâne în adăpost”, a declarat cms. șef Gabriela Costin, purt. de cuv. I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

3.014 porci eutanasiați în județul Brăila, zece focare de pestă porcină africană confirmate și o suspiciune

Reperul

Copil în stare gravă după ce a fost lovit de o mașină

38 de ucraineni prinși muncind la negru în șantierul naval din Galați

Maria Vlad Romaniţă