Reperul
Eveniment Interviu Politic

(VIDEO) Cătălin Cristache: PMP va avea soarta PNȚCD

Cătălin Cristache, fost deputat PMP și președinte al filialei gălățene a Mișcării Populare, a trecut în tabăra PSD. Decizia a stârnit multe comentarii pe rețelele de socializare, mai ales pentru că liderul PMP avusese numeroase atacuri la adresa principalilor lideri social democrați gălățeni: Dan Nica, Ionuț Pucheanu și Costel Fotea.

Prezent în platoul de filmare Reperul TV, Cătălin Cristache a declarat că decizia transferului politic a fost luată în urma consultărilor avute cu echipa sa. Motivele au fost legate, pe de-o parte, de proiectele reușite de administrația social democrată, pe de altă parte, de problemele existente în Partidul Mișcarea Populară.

Toată lumea observă în Galați acea schimbare de care aveam nevoie. Marile proiecte pe care cei doi lideri locali, Fotea și Pucheanu, au reușit sa le implementeze în ultimii ani m-au făcut să mă uit mai atent spre echipa PSD Galați”, a spus Cristache.

Decizia de a părăsi partidul a fost luată chiar dacă la finalul lunii martie Cristache fusese ales vicepreședinte la Congresul Extraordinar al Partidului Mișcarea Populară, eveniment la care s-a discutat despre o posibilă coaliție de dreapta dintre PMP, USR și Forța Dreptei.

La momentul respectiv erau doar anumite discuții, dar urmărind evoluția procesului din interiorul PMP, am luat decizia să ne mutăm (…). Mai ales că alianța cu Forța Dreptei și USR este pusă sub semnul întrebării. În mare parte, USR-ul nu dorește această alianța (…). Procesul dintre Diaconescu și Tomac riscă să ducă la distrugerea partidului (…). Procesele sunt pe rol, nu există nicio șansă ca cei doi să se împace. PMP-ul va fi doar în procese. După părerea mea, PMP-ul va avea, din păcate, soarta PNȚCD-ului”, a declarat Cătălin Cristache la Reperul TV.

Contactat telefonic, Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat în exclusivitate pentru Reperul.ro: “Sunt surprins de decizia luata de domnul Cristache, mai ales că știa că partidul se află în acest moment într-o construcție politică de dreapta”. Eugen Tomac a promis că în zilele urmatoare va fi prezent la emisiunea “Interviurile Reperul TV”.

Postări asemănătoare

PNL Brăila a decis – Cătălin Boboc intră în cursa pentru președinția CJ Brăila iar Lucian Căprariu în cea pentru fotoliul de primar

Reperul

Antoneta Ioniță: De dragul lui Liviu Dragnea și numai pentru interesul lui personal, PSD pune într-un real pericol statutul României în UE

Reperul

USR GALAȚI: Gospodărire Urbană, bani publici pentru firmele ALDE!

Reperul