Reperul
Eveniment Galati

(VIDEO) Conducea cu o alcoolemie de 2,06 mg și fără permis

Un bărbat, în vârstă 46 de ani, din Galați a fost prins de jandarmi în timp ce conducea un autoturism, deși era băut bine. Nu era o noutate pentru omul în cauză. Acesta avea permisul de conducere suspendat tot pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

”La ora 21:50, echipajul de jandarmerie aflat în patrulare pe raza Secției 3 Poliție Galați a observat pe strada Oțelarilor un autoturism care se deplasa sinuos, accelera și frâna brusc. Jandarmii au oprit imediat autoturismul, iar în momentul în care i-au solicitat conducătorului auto să coboare din vehicul au observat că acesta a reușit cu greu să iasă din mașină și nu își putea ține echilibrul. Jandarmii au solicitat prezența unui echipaj de Poliție Rutieră, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 2,06 mg alcool pur în aerul respirat. Bărbatul, în vârstă de 46 ani, a fost condus la Spitalul de Urgență Galați pentru prelevarea de probe biologice. Din verificările efectuate de către jandarmi și din declarațiile martorilor a rezultat că autoturismul se deplasa de pe strada Victor Vâlcovici, iar în momentul în care a ajuns pe strada Oțelarilor, bărbatul l-a urcat pe bordură și era să lovească trei pietoni. Ulterior, acesta a coborât la un magazin din zonă, de unde și-a cumpărat o sticlă de votcă. După ce și-a cumpărat sticla de băutură s-a urcat la volan, iar după aproximativ un minut a fost oprit de către jandarmi. Bărbatul nu și-a justificat comportamentul și motivul pentru care s-a urcat băut la volan. Tot verificările au arătat faptul că bărbatul avea permisul de conducere suspendat pentru conducerea sub influența alcoolului”, a precizat Cătălin Bădin, purt. de cuv. IJJ Galați.  

Individului i s-au recoltat probe biologice la spital, apoi a fost predat polișitilor de la Rutieră care continuă cercetările în acest caz.

Postări asemănătoare

Noapte albă la Biroul Electoral Județean Galați

Un bărbat de 50 de ani a murit în această seară într-un tramvai, la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Un bărbat dat în urmărire generală a fost prins de polițiștii de frontieră din Galați