Reperul
Politic

(VIDEO) Dan Barna, despre scandalul vaccinurilor: „Acesta nu este un dosar DNA, ci un dosar politic”

Dosarul vaccinurilor anti-Covid, care vizează o anchetă uriașă în care procurorii DNA vorbesc despre un prejudiciu de un miliard de euro, a fost calificat de vicepreședintele USR, Dan Barna, la Reperul TV, ca fiind un dosar politic. Barna a declarat în cadrul emisiunii difuzate luni seară că acest dosar, în care sunt implicați fostul premier Florin Cîțu, dar și cei doi foști miniștri ai Sănătății -Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, este unul „fabricat”, tocmai pentru a muta atenția opiniei publice, în această perioadă, de la adevăratele probleme ale României: instabilitatea bugetară, valoarea banilor și deficitul bugetar.

Este semnalul pe care îl dau PSD și PNL, din păcate, pentru noi ca țară, că a început campania. Este aceeași rețetă, și eu o știu cel mai bine, pentru că în 2019 a fost o «anchetă» extraordinară, care a ajuns la rezultatul pe care l-ați văzut zilele trecute – la clasarea tuturor acele «acuzații», pentru că faptele nu existau și pentru că nu era nimic în neregulă acolo, lucru pe care eu îl știam, dar miile și milioanele de români care au văzut pe burtierele televiziunilor de «factură fiscală» acuzațiile, care nu aveau niciun fundament, s-au îndoit.

România, în momentul de față, are o problemă de deficit, de stabilitate bugetară, de costuri ale vieții și de valoarea banilor și, ca să mute atenția românilor de pe această traiectorie, se aruncă un pseudo-scandal legat de vaccinurile din 2021.

Realitatea este următoarea: la momentul februarie-martie 2021, când era panică în întreaga Europă, în întreaga lume, în momentul în care a apărut perspectiva vaccinurilor, producătorii au spus: putem să producem niște vaccinuri care sperăm să fie eficiente(…) însă trebuie o comandă fermă. Comisia Europeană, având la masă președinții statelor, președintele Iohannis și ceilalți președinți, a angajat o anumită cantitate de răspuns la necesarul și la presiunea pe care societatea o avea, producătorii neștiind ce cantitate pot produce(…). Această supracontractare, care este acum crucificată, a fost specifică tuturor statelor europene pentru că nu se știa câte vor veni într-adevăr. Atunci s-a zis: să am maximul din cât pot să am, să-mi protejez cât mai mulți oameni pot din țara mea (…).

Acesta nu este un dosar de DNA de corupție, este un dosar politic făcut ca să mute atenția românilor de la temele reale ale societății noastre actuale pe o non-temă. Acele vaccinuri au salvat foarte multe vieți. Și suma în sine este gonflată. Suspect este că e aceeași sumă despre care țipă de doi ani PSD, exact acel miliard de care vorbește PSD este și în rechizitoriul DNA. Eu știu și din poziția de vicepremier că o parte dintre acele vaccinuri care nu au fost folosite în România, au fost o parte donate și o parte vândute”, a subliniat la Reperul TV Dan Barna, vicepreședintele USR.

Postări asemănătoare

Pucheanu: PSD Brăila încearcă să câștige puncte electorale valorificând “neînțelegerile” istorice dintre gălățeni și brăileni

Sorin Rugină

Europarlamentarul Dan Nica (PSD): ”Galațiul și România merită mai mult de la Uniunea Europeană!”

Reperul

Secţii modernizate la Spitalul din Târgu Bujor

Reperul