Reperul
Braila Economic Eveniment Eveniment Galati

(VIDEO) Dan Nica(europarlamentar PSD), despre limitarea UE a călătoriilor cu avionul: „Este un FAKE NEWS!”

O informație lansată de un deputat AUR, potrivit căreia Uniunea Europeană va limita călătoriile cu avionul la maximum două pe an, pentru fiecare cetățean, a stârnit multe reacții negative în mediul online. „Este un fake news”, a zis europarlamentarul PSD, Dan Nica, indignat de dezinformarea rostogolită în România. Acesta a lămurit situația, într-o intervenție video de la Bruxelles, pentru Reperul TV.

„Nu există pe agenda Parlamentului European așa ceva și nu va există nicio măsură care să ducă la limitarea călătoriilor cu avionul. Vă spun acest lucru pentru că știu exact că sunt foarte mulți români care depind exclusiv de modul în care pot să călătorească pentru că au familiile acasă, au părinți, copii și aceștia călătoresc foarte des. Ca să-i spui unui român că poate să-și vadă copilul sau părinții doar de două ori pe an este o absurditate și toate aceste lucruri fac parte dintr-o campanie prin care se încearcă să se acrediteze ideea că ar exista o politică la nivel european care să ducă la limitarea drepturilor și libertăților pe care le are fiecare cetățean european, inclusiv românii noștri. Ce se dorește, de fapt? Tot ce înseamnă companie aeriană să beneficeze de un fel de deducere a prețurilor pe care ar putea să le plătească, ca urmare a emisiilor de dioxid de carbon, printr-un proces invers – de extragere a dioxidului de carbon din atmosferă, înmagazinarea și vinderea pe o piață care ar putea să fie gen BURSĂ. Există asemenea tehnologie – CCS (Carbon Capture and Storage) care s-a dezvoltat foarte puternic în ultima perioadă și care se referă la captarea dioxidului de carbon,  înmagazinarea, după care este folosit în foarte multe ramuri industriale pentru că este un produs care ajută la fabricarea diverselor materiale de înaltă tehnologie. Chiar și la fabricarea diamantelor în laborator se folosește acest dioxid de carbon. Ceea ce se discută în Parlamentul European este existența unui sistem prin care să fie sprijiniți cei din industria de aviație ca să aibă costurile cât mai mici, iar românii să poată să meargă cât mai mulți, să folosească low-cost-urile”, a precizat pentru Reperul TV, Dan Nica, europarlamentar PSD.

Postări asemănătoare

Locuință în flăcări în satul Odaia Manolache

Maria Vlad Romaniţă

Decizie ICCJ: Asistenții medicali principali trebuie reîncadrați automat în funcția aferentă studiilor superioare, cu plata corespunzătoare

Reperul

Ignat în august. Gălățenii de la țară își taie porcii de frica pestei africane

Maria Vlad Romaniţă