Reperul
Alegeri Politic

(VIDEO) Daniela Ancuța Șarpe (candidată ADU Primăria Galați): Masa caldă, o soluție pentru prevenirea abandonului școlar

Abandonul școlar este o problemă tot mai des întâlnită în rândul copiilor de gimnaziu sau liceu. Dacă până în urmă cu câțiva ani fenomenul era preponderent în mediul rural, din păcate, s-a extins și în rândul copiilor din mediul urban. Prof. univ. dr. Daniela Ancuța Șarpe, candidata  Alianței Dreapta Unită pentru funcția de primar al Municipiului Galați, crede că una dintre soluții pentru a anihila acest fenomen este oferirea unei mese calde în școli copiilor.

Suntem niște promotori fervenți ai mesei calde în școli, pentru copii. Ne și mândrim cu faptul că acest proiect a fost declanșat de Anca Dragu, pe vremea când era ministru al Finanțelor în Guvernul Cioloș. S-a păstrat pilotul acesta, dar cu foarte timide creșteri. Lucrul acesta trebuie extins. Abandonul școlar este o problema care devine din ce în ce mai spinoasă și atunci trebuie să ne creăm condițiile pentru a oferi această masă caldă în școli. (…) Scriem un proiect care se numește «Primul student din familie», calat ca acum pe reducerea abandonului școlar și pe șansa care trebuie dată tinerilor din preuniversitar să-și continue cariera. Identificăm mijloace prin care să putem să reducem abandonul școlar. E vorba tot despre o subvenție lunară care să fie oferită elevilor și studenților, aceștia din urmă ca să reziste în sistem, elevilor ca să treacă de ciclul preuniversitar și să ajungă studenți”, a explicat la Reperul TV prof. univ. Daniela Ancuța Șarpe, candidata Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Municipiului Galați.

CMF 21240009

Postări asemănătoare

USRPLUS și PNL se ceartă, dar vor să continue guvernarea

Sorin Rugină

Ore de așteptare și nervi la Biroul Electoral Județean

Maria Vlad Romaniţă

Sediul USR Galați, vandalizat

Reperul