Reperul
Eveniment

(VIDEO) Incendieri intenționate în Galați

Noaptea trecută, în jurul orei 22.30, trei incendii au izbucnit aproape concomitent în trei cartiere din Galați, toate fiind provocate intenționat.

Primul incendiu a fost în Micro 21, la blocul J6 (foto). La fața locului au intervenit trei echipaje de la ISU și o ambulanță SMURD. 24 de locatari s-au autoevacuat, iar alți patru au fost evacuați de pompieri, după ce ușa unui apartament de la parter a fost incendiată de persoane necunoscute. Focul s-a extins și la panourile electrice aflate pe peretele din apropiere, astfel că scara blocului și mai multe apartamente s-au umplut de un fum gros și înecăcios.

O persoană a suferit arsuri ușoare la mâini, în încercarea de a stinge focul, iar alte patru, printre care și doi copii, au suferit atacuri de panică și intoxicații ușoare cu fum. Incendiul  a fost stins rapid, cauza probabilă a declanșării incendiului a fost acțiunea intenționată.

Al doilea incendiu s-a produs la blocul T 10 de pe strada ”Drumul Viilor”, unde o altă ușă de apartament, de la etajul 1 al blocului, a fost incendiată, se pare tot intenționat. Focul a fost stins rapid și nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale însemnate.

Al treilea incendiu a fost semnalat în Micro 17, la tomberoane de gunoi, focul fiind pus tot intenționat, au stablit pompierii. Incendiul a fost stins rapid fără a fi înregistrate pagube însemnate.

În toate cele trei cazuri, polițiștii fac cercetări pentru distrugere și pentru a-i identifica pe autorii incendierilor intenționate.

Postări asemănătoare

DSP Galați are din nou director executiv

Maria Vlad Romaniţă

Încă noi zece cazuri de gripă sezonieră

Maria Vlad Romaniţă

UPDATE 2: Secţia Drumuri Naţionale, amendată după accidentul de pe DN 25 deoarece nu a curăţat carosabilul de gheaţă

Maria Vlad Romaniţă