Reperul
Cultural Eveniment Muzica

(VIDEO) Ion Suruceanu, interviu emoționant la Reperul TV: ”Mama trăia melodiile și se mândrea cu mine”

Artistul Ion Suruceanu se află în aceste zile într-un turneu în România, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de activitate. Îndrăgitul interpret al șlagărelor ”Ce seară minunată”, ”Sărut femeie mâna ta” sau ”Luna, luna” a fost prezent în cadrul emisiunii Interviurile Reperul TV, unde a acordat un interviu emoționant despre activitatea sa.

”Câteodată și 55 de ani de viață sunt mulți, dar, ca atare sunt puțini. Dar ai timp să privești în urmă și amintirile te fac să înțelegi că sunt cam mulți ani. Acum 55 de ani, la Chișinău am participat la primul concert de Mărțișor, iar după aceea câte au urmat… Au fost și lucruri interesante și mai puțin interesante, dar asta-i viața de artist. Nu m-am gândit niciodată că voi avea soarta asta. I-am mulțumit bunului Dumnezeu întotdeauna că e alături de mine și eu sunt alături de el și, iată, an, cu an s-au adunat 55”,  a mărturisit la Reperul TV Ion Suruceanu.

Când era copil și-a dorit să devină sportiv, însă, în adolescență s-a îndrăgostit de muzică. Fredona des, acasă, melodiile lui Dan Spătaru, iar când mama sa l-a auzit cântând, l-a încurajat să-și îndeplinească visul de a deveni cântăreț. În 1968 a urcat prima dată pe scenă, iar succesul a fost de atunci de partea lui. Emoționat, Ion Suruceanu a povestit la Reperul TV cât de fericit este pentru că mama sa l-a văzut în câteva concerte, pe scenă.

”Tata a fost la un singur spectacol, în 1968, pe 1 sau 2 mai împreună cu mama și după aceea s-a îmbolnăvit. Mama a fost la câteva spectacole și îmi spunea: Nelule, poți să mă iei sau să nu mă iei, ori că sunt în sală, ori aici (n.r. acasă), eu nu ascult, eu plâng. Mă întreba cum de țin minte atâtea cuvinte, pentru că eu cântam câte 25, 27 de melodii. O duceam în sală, se așeza, își lua în mână o băsmăluță. Când se termina concertul, băsmăluța puteai să o scurgi. Eu cântam, iar ea plângea. Mama trăia melodiile și se mândrea cu mine”, a mai spus Ion Suruceanu.   

Emisiunea completă cu Ion Suruceanu la Reperul TV o puteți urmări accesând link-ul următor – https://fb.watch/j1wuhBuoNg/

Postări asemănătoare

Back up – Valorificarea arhivei istorice a Comisiunii Monumentelor Istorice

Reperul

Expoziția de sculptură „Vibrații în 3D”, vernisată miercuri la Muzeul de Artă Vizuală

Reperul

Vernisaj la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi

Reperul