Reperul
Eveniment

(VIDEO) Jandarmii coordonează asigurarea ordinii publice în zona de carantină de la Ivești

Începând cu data de 13 octombrie într-o zonă din comuna Ivești a fost instituită carantina, pentru o perioadă de 14 zile. Coordonarea misiunilor de asigurare a ordinii publice și a respectării măsurilor de carantină a revenit Jandarmeriei Galați.

,,Astfel, începând cu ora 05:00, ținând cont de incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2, în zona cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa și Pădurii, aferente DJ251 (str. Blăjenii de Sus) din comuna Ivești a fost instituită zonă de carantină, pentru o perioadă de 14 zile.Dat fiind adoptarea prezentei măsuri, Jandarmeriei Galați îi revine misiunea de coordonare a forțelor de ordine (jandarmerie și poliție) pentru asigurarea ordinii publice și a respectării măsurilor impuse de carantină. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi și polițiști care au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident. De asemenea, pentru o dimensionare eficientă a dispozitivelor, în sprijinul jandarmilor și polițiștilor gălățeni participă și efective al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.   Facem precizarea că în zona de carantină este permisă intrarea/ieșirea pentru:

– transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice, precum și aprovizionării populației, pe baza documentelor justificative care să indice scopul și destinația transportului;

– persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice, sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentației cu apă, comunicațiilor transporturilor și activităților cu caracter religios.Voluntarii ce vor asigura alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate pot întra  pe baza unei adeverințe eliberate de Primăria Ivești.

Persoanele care desfășoară activități agricole, sau pentru comercializarea produselor agroalimentare, în baza declarației pe propria răspundere pot întra sau iesi.

De asemenea, este permisă ieșirea/intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentației cu apă, comunicațiilor transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale. Ieșirea/intrarea acestor persoane va fi permisă doar după obținerea aprobării scrise, semnate de către șeful Comitetului Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției Galați. 

Facem precizarea că purtarea măștii este obligatorie, atât în interior cât și la exterior, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reședinței este interzisă. Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine. Este interzisă intrarea în zona de carantină a operatorilor economici ce desfășoară activități de curierat și care livrează/preiau comenzi la/de la cetățenii aflați în carantină. Coletele vor fi preluate/predate numai în filtrele amplasate de către forțele de ordine”, a explicat Cătălin Bădin, purt. de cuv. IJJ Galați.

Pentru evitarea zonei de carantină, Jandarmeria Galați recomandă utilizarea rutelor ocolitoare:

– DJ255 Izvoarele – Slobozia Conachi – Pechea – ieșire DJ251 – Costache Negri – Cudalbi – ieșire DJ 254 – Grivița;

– DJ 253 Umbrărești – intersecție cu DJ 254B – Grivița. 


Postări asemănătoare

Nu s-au găsit locuri nici la spitalele din țară pentru cei 32 de pacienți infectați cu noul coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Delapidare de 620.000 de lei la două școli din Galați. Făptașe sunt chiar contabilele

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Un nou protest din cauza majorării impozitului auto

Maria Vlad Romaniţă