Reperul
Administratie Braila Politic

VIDEO – Liberalii din CJ Brăila i-au cerut demisia managerului Spitalului Județean de Urgență

* Liberalii spun că este inadmisibil ca spitalul să fie în permanență într-o criză de medicamente și de curățenie *

În cadrul ședinței ordinare a CJ Brăila, care a avut loc ieri, consilieri liberali i-au atras atenția președintelui CJ Brăila, din nou, că situația în care se află Spitalul Județean de Urgență Brăila nu mai poate continua. Liberalii trag semnale de alarmă încă de anul trecut referitoare la proasta administrare a spitalului, care a dus la o lipsă acută și prelungită de medicamente, dar și la lacune crase de curățenie în majoritatea corpurilor unității medicale.

În acest context, prin vocea consilierului Marian Sârbu, liberalii au cerut demisia managerului Delia Râșnoveanu. “Domnule preşedinte, în fiecare lună votăm câte ceva pentru Spitalul Judeţean, dar în fiecare zi avem câte o criză la spital. Şi nu vorbim de crize de oameni, ci vorbim de crize de materiale, de crize de medicamente, iar astăzi, în plină epidemie de gripă, vorbim de lipsa săpunului. Bine n-a fost niciodată, dar doamna manager de când a câştigat concursul n-a reuşit să facă nimic bun în acel spital, din punctul meu de vedere. Medicamente nu avem, materiale sanitare nu avem, curăţenie nu este, condiţii nici atât. Dacă un bolnav vrea să facă un duş, nu văd cum ar putea să îl facă, că nu prea are unde, motiv pentru care eu îi cer demisia doamnei manager. Din punctul meu de vedere, nu numai că nu a adus nimic bun Spitalului Judeţean, dar l-a tras în jos. Domnul doctor Iugulescu fugea de răspundere, dar erau câteva medicamente pe acolo. Acum nimic nu mai găsim în Spitalul Judeţean. Şi cred că şi spitalul este administrat la fel cum este administrat şi oraşul, şi municipiul Brăila, şi judeţul”, a punctat, în cadrul ședinței, Marian Sârbu.

În ceea ce îl privește, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a declarat că va convoca o ședință de urgență la spital, subliniind faptul că cei care nu și-au făcut treaba în ce privește aprovizionarea cu medicamente vor fi concediați. „Să vedem cine sunt vinovaţi şi să plece dacă nu îşi fac treaba cum trebuie! Că nu începem acum dacă un om de la aprovizionare nu şi-a făcut treaba să omorâm şeful de secţie. Că trebuie să ne gândim la pacienţi”, a declarat preşedintele CJ, Iulian Chiriac.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Victor Paul Dobre vrea pensie specială

Reperul

Contract de finanțare pentru Biblioteca „V.A Urechia”

Reperul

Aşa vor arăta adăposturile pentru călători din staţiile Transurb

Reperul