Reperul
Economic Eveniment

(VIDEO) M. Humelnicu (senator PSD), acuzații de incompetență la adresa lui Alexandru Șerban (PNL)

Marius Humelnicu, senator PSD Galați, îl acuză de incompetență pe Alexandru Șerban, fostul director al Administrației Porturilor Dunării Maritime pentru că în timpul în care s-a aflat la conducerea societății s-au pierdut fonduri europene de milioane de euro, care ar fi putut fi folosite la moderrnizarea infrastructurii portuare. De curând s-a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea cheului, o investiție de 265 milioane de lei, parte a amplului proiect de peste 780 de milioane de lei pentru viitorul centru multimodal, un proiect derulat de APDM Galați și partenerii săi.

Prezent în cadrul emisiunii Interviurile Reperul TV, senatorul Marius Humelnicu a declarat că s-au facut eforturi mari pentru a obține refinanțarea acestui proiect ce ajunsese in impas din cauza “incompetenței” fostului director, Alexandru Șerban.

„Din punctul meu de vedere, greșeala a fost a directorului general (N.R. Alexandru Șerban). În anul 2019 când a intrat PNL la guvernare, s-a schimbat conducerea (N.R. s-a schimbat conducerea la A.P.D.M) și aveam un contract cu o firmă din Israel. Începuse pandemia (…). Eu nu mă leg despre competența sau incompetența oamenilor, dar când stau față în față și explic că prețurile nu sunt actualizate, trebuie să actualizezi prețurile. Dacă nu actualizezi prețurile, scoți la licitație o dată, nu vine nimeni. I-am spus și domnului Stângă, mergeți la cineva și actualizați prețurile. Cereti bani la Minister, că tot te pozai cu domnul Bode care era atunci ministrul Transporturilor (…). Pierzând perioada de un an, cu siguranță s-au pierdut banii (…). E incompetența atât a directorului, cât și a conducerii PNL Galați, pentru că nu poți să susții un om când vezi că nu poate să facă ceva”, a precizat la Reperul TV Marius Humelnicu, senator PSD Galați. 

Contactat de către Reperul.ro, Alexandru Șerban, fostul director al A.P.D.M., a transmis printr-un comunicat de presă că adevărații vinovați pentru pierderea inițială a fondurilor europene sunt chiar Marius Humelnicu, care în anul 2018 era secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Marcela Costea, fost și actual director al A.P.D.M. 

Curajul de a renunța la o finanțare insuficientă și reorientarea către POIM a fost decizia care a salvat proiectul, dovada fiind faptul că imediat după reactualizarea preturilor, etapele I și II ale proiectului au fost adjudecate și ulterior s-au semnat contractele de execuție.

Totodată țin să precizez, că în decembrie 2020 era termenul inițial de finalizare a proiectului, deci lucrările de execuție ar fi trebuit începute cu mult înainte de venirea mea la conducerea APDM în februarie 2020. Dacă vrem să căutăm incompetenți, nu este nevoie să privim mai departe de doamna director Marcela Costea și domnul senator Marius Humelnicu care nu au fost în stare să demareze aceste lucrări în timp util, în 2018 sau chiar 2019”, transmite liberalul Alexandru Șerban.

Postări asemănătoare

Programele de creditare Student Invest și Family Start, lansate pe 20 iulie

Reperul

Interzicerea colectării banilor pentru fondul școlii sau al clasei, ADOPTATĂ tacit

Reperul

Sălile de jocuri de noroc nu vor mai putea funcționa în preajma școlilor sau locurilor de joacă

Reperul