Reperul
Administratie Braila

(VIDEO) Meciul declarațiilor dintre președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac și prefectul județului, Cătălin Boboc – mutat din online în sala de ședințe

Cei doi s-au întâlnit astăzi față în față pentru a răspunde acuzațiilor pe care și le-au aruncat reciproc în ultimele săptămâni, dar și pentru a face unele noi. Urmăriți cum a decurs întâlnirea dintre cei doi.

Dupa că, săptămâni în șir, prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc și președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, s-au atacat și contrat pe rețelele de socializare și, indirect, în cadrul conferințelor de presă sau prin declarații de presă, astăzi, la invitația lui Chiriac, cei doi s-au întâlnit față în față pentru a răspunde acuzațiilor pe care și le-au aruncat reciproc în ultima vreme, legate de gestionarea pandemiei. De altfel, atacul lui Boboc de ieri a fost cel care i-a pus capac lui Chiriac, făcându-l să îl cheme pe acesta la conferința de presă de astăzi.

“Domnule președinte al CJ Brăila, TREZEȘTE-TE!!!

Dragilor, doar ce m-am întors de la spitalul județean: Unitatea de Primire Urgențe este plină de oameni care merg speriați la spital și cer să fie testați chiar dacă nu au simptome.

Și e normal ca oamenii să fie speriați, având în vedere evoluția numărului de cazuri.

Este important să stiți că, în acest moment, depășirea unei medii zilnice de aproximativ 40 de internări poate duce la intrarea în colaps a sistemului medical local.

Prin instrumentele limitate pe care le am, în calitate de prefect al Brăilei, am făcut tot posibilul ca atât în perioada de urgență, cât și în cea de alertă să asigur, împreună cu personalul medical, DSP, SAJ și ISU, buna funcționare a serviciilor de sănătate, însă, în acest moment, fac apel încă o dată la voi, să înțelegeți că este extrem de important ca împreună să fim responsabili și prin efortul fiecăruia să limităm agravarea crizei.

Totodată, fac apel la președintele Consiliului Județean să iasă de sub birou, măcar acum, în ceasul al 13-lea și să nu mai fugă de responsabilitate pentru că subiectul este sensibil.

După cum știți, Spitalul Județean este administrat direct de către Consiliul Județean, care dispune de resursele și pârghiile necesare pentru gestionarea acestei situații. O situație care îi afectează, din păcate, cu preponderență pe cei mai vulnerabili dintre noi și care nu au posibilitatea de a se trata la un spital privat”, a fost postarea care l-a pus pe jar pe Chiriac.

În scurt timp, acesta a răspuns: “Catre prefectul județului Brăila,

În atenția domnului

Cătălin Boboc

Acum aveți ocazia de față cu presa și cu mine, desigur, să spuneți care sunt problemele în care eu nu m-am implicat și nu v-am ajutat. Sper ca decizia dvs. să fie înțeleaptă și să participați mâine, ora 10:00, la sala Rondă, la o discuție de față cu presa, despre problemele sensibile cu care se confruntă cetățenii județului Brăila.

În cazul în care vă gândiți să nu fiți înțelept și să nu participați, va dovedi faptul că nu ați făcut altceva decât să vă folosiți de funcție și de pandemie pentru a vă face cunoscut în rândul oamenilor.

Vă aștept!”.

Postări asemănătoare

Fără autovehicule în weekend în Parcul Monument pe durata sezonului estival

Reperul

Consiliul Local Galați a aprobat achiziția a 50 de autobuze electrice hibrid

Reperul

Proiect unic de sterilizare în Galați

Reperul