Reperul
Administratie Galati

(VIDEO) Municipalitatea vrea parc fotovoltaic la Galați

Prețurile din ce în ce mai mari la energia electrică, dar și tendința mondială spre zona green-energy a determinat municipalitatea gălățeană să facă toate demersurile pentru construirea unui parc fotovoltaic. Informația a fost furnizată de Cezar Bichescu, city-managerul municipiului Galați, care a precizat la Reperul TV că energia produsă în plus va fi stocată. Parcul care va da energie regenerabilă va fi funcțional într-un an și jumătate.

„Avem deja un studiu de fezabilitate pentru un parc fotovoltaic pe care îl facem la groapa de gunoi de la Tirighina, pe celula care este deja închisă. Este vorba despre un parc fotovoltaic proiectat pentru 3,5 MW, dar încercăm să mărim capacitatea lui, să-l ducem la 5 MW. Vom căuta să ne producem singuri energia. Scriem deja proiectul pentru că îl vom finanța prin fondul de modernizare. Dacă ne vom produce singuri energia electrică, prețul va fi unul decent. Dar nu va fi necesar doar să producem energie electrică pentru că mijloacele de transport în comun circulă și dacă nu mai e soare. Prin urmare, avem nevoie și de spații de stocare. Aici căutăm variante ca să putem să ne stocăm energia, să nu o dăm în rețea, să devenim și producători, dar și consumatori; să consumăm ceea ce producem, fără să fim nevoiți să dăm în rețea”, a precizat Cezar Bichescu, city-managerul municipiului Galați, la Reperul TV.

În cadrul aceleiași emisiuni, Bichescu a mai declarat că în viitorul apropiat vor fi montate panouri fotovoltaice pe toate instituțiile publice.

„Pot să îl folosesc și la iluminatul public (…) La tot ceea ce înseamnă iluminat public, transport public vom folosi energia regenerabilă pe care o vom produce în parcul respectiv. Tot pe acest fond de modernizare, avem posibilitatea să punem panouri fotovoltaice și pe clădirile publice, astfel încât să avem propria noastră energie electrică, să nu mai fim nevoiți să achiziționăm din piață pentru că sunt costuri foarte mari”, a mai adăugat Cezar Bichescu la Reperul TV.

Postări asemănătoare

Construcțiile ilegale ar putea intra în legalitate

Reperul

Începe atribuirea locurilor în parcările de reședință

Reperul

A.Costache: ”Întoarcerea mea la Galați este doar o continuitate a ceea ce am început”

Reperul