Reperul
Eveniment Galati

UPDATE | O fată plină de sânge pe o stradă din Galați. Doi polițiști anchetați pentru că nu au intervenit (VIDEO))

UPDATE 15.20:
Cei care au asistat la întreaga scenă și au filmat imaginile ce au apărut pe Internet, spun că agenții de poliție sunt cei care au anunțat serviciul 112, îsă abia după ce oamenii prezenți au insistat. La fața locului a ajuns un echipaj de la Ambulanță.

„Echipajul nostru a constatat, în prezența unui echipaj de la poliție și a unuia de la Jandarmi, că tânăra de 14 ani era confuză, avea o hemoragie puternică de origine vaginală, și pete de sânge pe haine și pe picioare. A fost transportată la Spitalul de Pediatrie Galați. În timpul transportului, asistenta noastră a reușit cu greu să afle niște amănunte din care reieșea că fata ar fi fost violată de o persoană cunoscută”, a declarta dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galați.

Tânăra a ajuns la Spitalul de Urgență prin transfer. „Avem o pacientă de 14 ani care a fost transferată în cursul dimineții de la Spitalul de Copii, către secția Ginecologie a Spitalului de Urgență, suferind o traumă internă. Pacienta a primit tratament de specialitate, a fost investigată iar în prezent este stabilă hemodinamic și respirator”, a precizat dr. Ionuț Băneșanu, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Galați.

Minora era rezidentă într-un centru de plasament și nu ar fi fost victima unui viol, spun reprezentanții DGASPC Galați. „Un caz nefericit cu o minoră dintr-un centru de plasament al care, în baza unui bilet de voie de la orele 17 la ora 20, a plecat spunând că se duce la plimbare. A ajuns acasă la prietenul ei, un băiat de 15 ani, pe care îl cunoscuse anterior și se întâlneau de ceva timp, au întreținut un act sexual consimțit de ambele părți. A survenit aceea hemoragie, tânăra a ajuns la spital, a fost operată, foarte important e că e în afara oricărui pericol. Va mai rămâne internată în spital, este și consiliată psihologic și apoi se va reîntoarce în centru. Susține că a fost vorba de sex consimțit și că îl iubește pe prietenul ei și speră ca acesta să nu pățească nimic”, a precizat dr. Ciprian Groza, director adjunct DJASPC Galati.

Ancheta care îi vizează pe polițiștii ce au asistat la întreaga scenă continuă. „În astfel de situații sancțiunea poate merge de la mustrare scrisă până la destituire”, a precizat cms. Gabriela Costin, IPJ Galați.

Cei care au filmat și au urcat imaginile pe rețelele de socializare și-au sters postările.


Este anchetă la IPJ Galați după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o fată plină de sânge în timp ce în preajmă se află un echipaj de poliție care nu verifică starea fetei și nu acționează în vreun fel.

În imaginile filmate și apoi postate pe rețeau de socializare de socializare se poate vedea cum fata, plină de sânge este înconjutară de trecători și de agenți ai unei firme de pază, iar la doar câțiva metri se află o mașină de poliție în care se află doi agenți, ce nu coboară din mașină, deși oamenii aflați în zonă le cer ajutorul.


Sursa video: facebook.com

Am văzut o mașină de poliție, am oprit-o și i-am arătata fata plină de sânge. Polițista a vorbit cu fata și cică fata ar fi zis nu vrea sa vina ambulanta, fata fiind minora 14 ani. Ce credeți ca face poliția? Vor să plece mai departe ca și cum nu s-a întâmplat nimic! La insistențele soțului meu polițista a chemat ambulanța”, a scris pe o retea de socializare femeia care a și postat imaginile.

Fata a fost în cele din urmă internată la Spitalul Județean Galați iar polițiștii fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Polițiștii gălățeni fac însă și o anchetă care privește modul de acțiune al polițiștilor. „Conducerea I.P.J. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni”, a precizat cms. șef Gabriela Costin, IPJ Galați.

Fata are 14 ani este in grija DGASPC Galați și plecase din centru cu învoire pentru a se întîlni cu un prieten.

Postări asemănătoare

Traficanți de droguri puși sub control judiciar

Maria Vlad Romaniţă

Cod portocaliu de vremea rea

Reperul

Acord de cooperare între Poliția Locală Galați și Inspectoratul de Poliție Cahul

Maria Vlad Romaniţă