Reperul
Administratie Galati

(VIDEO) PODUL HOBANAT, MOTIV DE DISPUTĂ ELECTORALĂ

O fotografie cu asfaltul vălurit pe podul hobanat, investiție a Consiliului Județean Galați, s-a viralizat zilele trecute pe rețelele de socializare. Zeci de persoane au comentat că ar fi vorba despre o greșeală de execuție, mai ales că hobanele nu au fost încă tensionate. Prezent în cadrul emisiunii „Interviurile Reperul TV”, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a declarat că nu este vorba despre nicio greșeală în cazul podului hobanat și că inginerii constructori care se ocupă de această lucrare amplă au dat asigurări că totul decurge conform planului.

„Mi-a zis un angajat: ca să nu vă speriați, vă spunem noi, că sigur vor fi comentatori prin presă și pe rețelele de socializare, s-au luat pilonii de sprijin și din cauza asta s-a vălurit. S-au luat probe de laborator, s-au făcut măsurători pe verticală, dar și pentru greutate. Sunt niște aparate specifice și după ce facem toate probele astea, în laborator specialiștii analizează ca să ne spună care este intensitatea sau cât trebuie reglată fiecare hobană. În fiecare hobană sunt cel puțin 16 fire metalice și acelea trebuie reglate. Specialiștii de la firma Tensa, una dintre cele mai mari companii din Italia care face poduri hobanat și care a făcut poduri de 4,5 ori mai mari decât acesta când mi-au spus ce poduri au construit, parcă mi-a fost rușine că-i certasem. Mi-au zis: nu vă speriați, că diferența nu este una foarte mare. Am avut poduri cu o lungime dublă față de acesta, unde aveai senzația că se rupe. Până la sfârșitul acestei săptămâni, inginerii vor regla podul pentru a avea orizontalitate și echilibru. În timp, la un anumit interval, aceste hobane se reechilibrează. La ultima întindere a hobanelor, podul era perfect drept, dar când îi adaugi 2500 de tone și apoi iei acei piloni de susținere, apare o ușoară vălurire”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acesta a lăsat să se înțeleagă în legătură cu același subiect că, de fapt, este vorba despre un atac politic al unuia dintre contracandidați care încearcă să denigreze proiectele Consiliului Județean.

Dacă lucrurile acestea s-ar fi întâmplat după campania electorală, vă garantez că nu le vedea nimeni, dar se întâmplă acum, în campania electorală, și au venit unii odihniți care patru ani nu au făcut nimic pentru Galați, iar acum nu fac altceva decât să verifice lucrări. Nu intru în polemici cu astfel de oameni. Ce mă deranjează este că aceștia transmit niște informații false. (…) S-au pus trei straturi de asfalt pentru că acolo va fi trafic greu, camioane care cântăresc 30, 40 de tone, iar temperaturile vara nu mai sunt ca odinioară, de 28 de grade. Avem acum și 60 de grade la nivelul solului. Nu poti să pui două straturi de asfalt că așa vrea X, care își bea cafeaua și își fumează țigara și se uită pe Facebook cu doi prieteni transpirați și spun: nu trebuiau trei straturi, trebuiau doar două”, a conchis ironic președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Postări asemănătoare

Apă și canalizare pentru Matca

Reperul

Trafic restricţionat pe o bandă la ieşirea din Galaţi spre Smârdan

Reperul

Peste 10.000 de echipamente IT pentru liceele, școlile și grădinițele din Galați

Reperul