Reperul
Social

(VIDEO) Reprezentanții industriei ospitalității au ieșit în stradă

Industria ospitalității este în ”moarte clinică”. Lipsa unor măsuri coerente economice, pe care ar fi trebuit să le ia guvernanții, dar și nepunerea altora în practică, i-au făcut pe cei care activează în acest domeniu să iasă în stradă. Pentru respectarea condițiilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, la Galați, oamenii au protestat în fața sediului unde își au afacerea.  

”Ne-a scos în stradă situația de-a dreptul dramatică în care au ajuns toate companiile din domeniul turismului. Suntem o agenție de turism, dar suntem conectați cu toate celelalte unități de cazare din țară și străinătate. Numai în anul 2020 am avut pierderi de peste 65 % . Am avut promisiunea guvernelor care s-au succedat că vom primi compensații. În toate țările UE, agențiile de turism, hotelurile, restaurantele au primit tot felul de compensații , deja le folosesc ca să supraviețuiască. Noi nu am primit nimic. Deja suntem în februarie 2021 și sunt două măsuri: măsura 2 și măsura 3 care nu au reușit să fie implementate nici în acest moment. Am accesat fondurile pentru capital de lucru. Ne-am înscris printre primii, pentru că am fost anunțați că vom primi în 30 de zile banii de la Guvern, dar acum spun că nu au buget, s-a înjumătățit. Încă mai au de împărțit portofolii, posturi, ciolane și așa mai departe. Deja tot personalul meu lucrează jumătate de normă. Și aici e un aspect: Guvernul printr-o ordonanță s-a angajat că va plătit 75%, cu condiția să îi achităm inițial noi angajatului. Noi am achitat în ultimele trei luni, dar Guvernul nu face nimic, să ne achite nici lucrul ăsta“,  a declarat Costel Agache, managerul agenției de turism ”Agatour”.

Situația este extrem de gravă; angajatorii nu știu cât mai rezistă în aceste condiții, iar angajații se tem că își vor pierde locul de muncă.

Postări asemănătoare

Gălăţeni din Micro 19, prinşi cu instalaţii electrice clandestine

Maria Vlad Romaniţă

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila – gazda celui mai mare târg de consultanță educațională din România

Reperul

(VIDEO) Lacul sărat de la Movila Miresii a secat

Maria Vlad Romaniţă