Reperul
Eveniment Galati

(VIDEO) Șase transporturi ilegale de persoane au fost oprite de polițiștii gălățeni

La numai câteva zile după ce polițiștii gălățeni au sancționat un transportator care înghesuise într-o mașină de marfă 21 de persoane, o nouă acțiune a oamenilor legii arată că fenomenul nu a fost încă stopat. În timpul unei razii care a avut loc pe D.J. 251, în zona localității Slobozia Conachi, polițiștii au depistat șase autovehicule care efectuau transport de persoane, fără a deține licență de transport. Oamenii erau transportați în mașini de marfă, fără respectarea distanțării fizice, iar unii nu purtau nici măști.

”Cu toate că autovehiculele ar fi trebuit utilizate exclusiv pentru transportul de marfă, în habitaclul acestora au fost identificate 66 de persoane, transportate ilegal. Polițiștii au aplicat celor șase conducători auto sancțiuni contravenționale în valoare totală de 26 000 de lei, reținând totodată, plăcuțele și certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor și dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a acestora, pe o perioadă de 6 luni. De asemenea, două persoane depistate într-un microbuz și care nu purtau mască, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare”, a precizat cms. șef Gabriela Costin, purt. de cuv. în cadrul IPJ Galați.

Transportatorii de persoane trag un nou semnal de alarmă. Pentru ei, faptul că există mulți ”pirați” în breaslă, nu este o noutate. Acum, pe fondul pandemiei, se plâng că afacerile le sunt și mai mult afectate. În plus, există riscul mare al infectării cu noul coronavirus. ”Din păcate, acest fenomen a existat și înainte și acum este cu atât mai vizibil. Față de momentul inițial în care am început lucrul pe acest traseu, noi ca firmă, suntem undeva la 75% din activitate, cel putin scriptic. În realitate, suntem undeva la 40% după această perioadă a pandemiei, iar unul dintre factori este pirateria făcută cu aceste mijlocae de transport ilegale “, a precizat Sorin Amarinei, administratorul unei firme de transport persoane, vicepreședinte FORT.

Postări asemănătoare

100 de pompieri și paramedici de la Galați au plecat la București pentru exercițiul SEISM 2018

Maria Vlad Romaniţă

Doi tineri au fost răniți după un accident de motocicletă

VIDEO Scandal în parc

Maria Vlad Romaniţă