Reperul
Eveniment Galati

(VIDEO) Scandal aplanat de jandarmi, după ce un suspect COVID a refuzat să meargă la spital

Doi bărbați din Galați au fost sanctionati de către jandarmi pentru injurii și împiedicarea oamenilor legii de a lua măsurile legale. Scandalul a pornit de la sesizarea făcută de o prietenă care a anunțat la 112 că amicul său prezintă simptome specifice COVID-19. Bărbatul a refuzat să fie preluat de către ambulanță. 

”În jurul orei 11:30, jandarmii aflați în patrulare pe raza Secției 3 poliție Galați au fost solicitați prin apel 112 în sprijinul unui echipaj medical de ambulanță, care a fost amenințat cu acte de violență de către doi bărbați. 

La fața locului jandarmii au aplanat conflictul și din verificările făcute a rezultat faptul că în această dimineață o persoană a sesizat la 112 că un prieten al său prezintă simptome specifice COVID-19. În momentul în care a ajuns echipajul medical, bărbatul, în vârstă de 25 ani, a devenit recalcitrant și a refuzat să îi însoțească către Spitalul de Urgență Galați. 

Pentru a preveni escaladarea situației au fost chemați jandarmii, iar la vederea oamenilor legii bărbatul a fugit în apartament și s-a închis în casă. Jandarmii au mers să discute cu bărbatul în cauză, însă au fost împiedicați de un prieten al acestuia. Prietenul, un bărbat în vârstă de 33 ani, a fost avertizat de către jandarmi că în cazul în care nu încetează cu amenințările și injuriile la adresa forțelor de ordine vor fi luate măsuri legale împotriva acestuia. Cel în cauză nu a ținut cont de recomandarea jandarmilor și a încercat să îi împingă, motiv pentru care a fost condus, forțat, la sediul secției de poliție unde i-a fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 lei pentru „împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției ori al altui organ de stat.” La rândul său, bărbatul pentru care a fost solicitat echipajul medical a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru proferarea de injurii și refuz de legitimare”,a precizat lt. Cătălin Bădin, purt. de cuv. IJJ Galați.

 De asemenea, aceluiași individ i-a mai fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, în data de 2 septembrie, la Spitalul Județean Galați, pentru injurii și amenințări aduse personalului medical.

Postări asemănătoare

Zeci de permise reținute în urma unei razii a polițiștilor gălățeni

Maria Vlad Romaniţă

Flashmob la Galați: Stop traficului de persoane! Stop violență și stop abuz!

Alexandru Jula, regretat de artiştii cu care a colaborat sau pe care i-a îndrumat în carieră