Reperul
Administratie Eveniment Galati Galati

VIDEO Schimbare politică: Mihai Polinschi, înlocuit cu juristul Serviciului Județean de Ambulanță!

1128 de gălățeni confirmați cu noul coronavirus, 96 morți din această cauză, focare majore de COVID 19 în dezvoltare, cel mai mare focar fiind la Spitalul Județean, 63 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, de două luni Direcția de Sănatate Publică nu are director. Ministerul a delegat o persoană din Argeș care nu a venit la Galați și, ”colac peste pupăză”, același minister a schimbat directorul Serviciului Județean de Ambulanță. Doctorul Mihai Polinschi, un profesionist cu experientă de 18 ani în managerierea SAJ, a fost înlocuit de juristul unității.

E o schimbare cu atât mai bizară cu cât acum două luni, dr. Mihai Polinschi era lăudat de ministrul de resort. ”S-a primit, în cursul zilei de alaltăieri, după-amiază-seară, ordinul de ministru, pe fax, ordin prin care colega noastră, consilier juridic a fost numită manager interimar. Aceasta este situaţia, astăzi am procedat la predarea – primirea funcţiei şi sperăm ca, în continuare, serviciul nostru să meargă înainte. Ministrul Sănătăţii nu mi-a reproşat nimic, el a fost aici,  a venit şi la noi, ştia că am avut o problemă cu o contaminare a mai multor colegi, care erau pozitivi, internaţi, a cerut lămuriri, a fost bine informat. Nu ne-a  reproşat nimic la momentul respectiv, ba din contră,  domnul prefect m-a  anunţat că domnul ministru a fost mulţumit de măsurile care s-au luat pentru stoparea şi izolarea focarului de Covid. Zilele acestea se împlinesc 18 ani şi trei luni de când ocup această funcţie. Nu am  ţinut cont de guvernări sau de partidele politice care s-au succedat. Interesul meu şi al echipei a fost ca serviciul să progreseze, atât din punct de vedere profesional, cât şi din punct de vedere material şi al bazei de materiale a noastre. Lucrul acesta  s-a întâmplat, din statisticile noastre reiese că suntem în primul sfert dintre Serviciile de Ambulanţă. Până acum nu am avut sancţiuni, au venit controale, poate un avertisment, lucruri curente, pe care le-am putut regla din mers. În aceste zile s-a încheiat controlul Curţii de Conturi, iar raportul a  fost bun, în sensul că nu ni s-a impus nicio măsură”, a precizat dr. Mihai Polinschi, fostul manager al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Aflat la Constanța, ministrul NeluTătaru, susține că nu s-a schimbat niciun director la SAJ Galați. Îl contrazice ordinul de ministru 1249/06.07 2020, semnat de Andrei Romică Baciu,  un secretar de stat. Desi pare greu de crezut, putem concluziona că ministrul Sănătății nu știe ce fac subordonații săi. „Nu am schimbat directorul. La Ambulanţa din Galaţie ste o evaluare, iar toţi cei care la un moment dat au final de mandat, se fac reevaluări la tot ce înseamnă. Un manager care este pe o perioadă determinată, vine o vreme când se face evaluarea şi atunci aşteptăm alte propuneri”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit Ziua de Constanța.

Schimbarea a provocat reacții virulente în lumea medicală gălățeană. Unul dintre cei mai buni medici din județ, membru PNL, a reacționat pe o rețea de socializare, nelăsând niciun fel de urmă de îndoială că schimbarea este una motivată politic, acuzând conducerea locală a propriului său partid. ”În plină pandemie cu o creștere alarmantă de cazuri în județ, stăm fără director DSP. Direcția a rămas doar cu directorul economic cu drept de semnătură. În toată ciudățenia/aiureala asta, ministerul și-a găsit timp să schimbe un profesionist din funcția de conducere de la Ambulanță, medic ca formare, cu o juristă apropiată politic se pare de un așa zis lider de partid local (…). Dacă până și PNL-ul își abandonează propria doctrină de promovare a meritocrației, atunci nu mai este nimic de comentat, poate doar că există o lipsă acută de specialiști. În concluzie, cum să schimbi un medic ce a performat și a fost lăudat de ministru la ultima vizită prin Galați, acum vreo două luni, cu un om ce n-are legatură deosebită cu sistemul, doar pentru că se mișcă roțile politice? Vă spun cinstit, încep să nu mai înțeleg partidul din care fac parte!!!! Chiar așa, a ajuns județul ăsta să fie la dispoziția unor indivizi nefrecventabili?”,a scris pe un site de socializare dr. Paul Ichim, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chirurgi gălățeni, cadru universitar.

        Actualul manager  interimar al Ambulanței, consilierul juridic, a precizat că nu va comenta acest aspect legat de numirea pe post. 

Postări asemănătoare

Mii de gălățeni au sunat pe numărul scurt al Poliției Locale

Maria Vlad Romaniţă

Poliţistul local al anului are 30 de ani și în 2017 a dat 443 de amenzi. Cea mai bună secție de Poliție Locală este Secția 1

Ignat în august. Gălățenii de la țară își taie porcii de frica pestei africane

Maria Vlad Romaniţă