Reperul
Eveniment Galati

(VIDEO) Șofer reținut după ce a accidentat un motociclist și a încercat să dea vina pe altcineva

stiri braila

Un tânăr motociclist a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost accidentat de un șofer. Individul care a produs accidentul avea permisul de conducerea suspendat și, inițial, le-a declarat polițiștilor că altcineva se afla la volan. Accidentul a avut loc noaptea trecută, pe strada Domnească, în zona campusului studențesc din Galați.

”Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit că un tânăr cu vârsta de 21 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Domnească, dinspre strada Bolintineanu, când a ajuns în dreptul campusului studențesc ar fi virat la stânga fără să acorde prioritate de trecere unei motociclete, care era condusă din sens opus de un bărbat de 30 de ani, astfel că a rezultat un impact între cele două autovehicule.

În urma evenimentului rutier motociclistul a fost rănit grav, iar, după ce i-a fost acordat primul ajutor la fața locului de către echipajele medicale de la ambulanță, a fost transportat la spital.

Precizăm că inițial, la sosirea polițiștilor, o altă persoană a declarat faptul că se afla la volanul autoturismului, fiind vorba de un tânăr de 18 ani. Acesta deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. A fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Ulterior, polițiștii au stabilit faptul că, la momentul producerii accidentului rutier, la volan s-a aflat de fapt tânărul de 21 de ani, persoană care avea suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. A fost testat atât pentru consumul de alcool cât și pentru cel de droguri, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. De asemenea, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. 

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.
După administrarea materialului probator în cauza penală, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului de 21 de ani, care a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive”, informează I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

Salariații vor avea dreptul la zece zile de absențe pentru urgențele familiale

Reperul

Două focare de Covid-19 sunt monitorizate de epidemiologi

Maria Vlad Romaniţă

Și-a abandonat copilul

Reperul