Reperul
Braila Eveniment Galati

(VIDEO) Ștefan Baltă: „Rectorul a rupt Universitatea în două”

Situația tensionată continuă la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați. După ce Ministerul Educaţiei nu l-a fost confirmat în funcţie pe prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul ales în luna decembrie, o altă știre a pus instituția într-o lumină nefavorabilă: Lucian Puiu Georgescu va fi trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați pentru delapidare.

Prezent în cadrul emisiunii „Interviurile Reperul TV”, Ștefan Baltă, conferențiar la Facultatea de Inginerie, a vorbit despre evenimentele întâmplate în această perioadă.

„Nu știu cum un om atât de inteligent, pentru că domnul Georgescu e un om extraordinar de inteligent, a putut să facă atât de multe greșeli, într-o perioadă atât de scurtă. Nu o sa înțeleg niciodată de ce a făcut rău la oameni, eu fiind unul dintre ei (…). Dânsul spunea că are multe plângeri la Minister și în penal. Ceea ce nu știe lumea este câte plângeri a făcut dânsul după ce a ajuns rector (…). La adresa mea și a altor colegi a făcut plângeri la ANI, la Parchet, la DNA”, a declarat Ștefan Baltă.

Întrebat care au fost cele mai mari greșeli pe care le-ar fi făcut profesorul Lucian Georgescu, Baltă a menționat ruptura existentă între cadrele didactice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” și faptul că echipa rectorului ar fi formată din „oameni care nu pot să-l contrazică”.

„În primul rând, a rupt Universitatea în două: cei care sunt cu dânsul, restul sunt împotriva (…). Oricine are dreptul să aleagă pe oricine, putem fi în tabere diferite. După ce s-au terminat alegerile, ar fi trebuit să fim o singură echipă (…). Nu s-a înconjurat de oameni care să poată să-l contrazică. Ceea ce e surprinzator: până să ajungă rector, eram invidios pentru că reușea să facă echipe de oameni care să dea rezultate (…). După ce a ajuns rector, nu a mai făcut acest lucru” a declarat Ștefan Baltă, care a mai adăugat că solicitarea demisiei Ministrului Educației e o alta greșeală majoră a rectorului Lucian Puiu Georgescu.

Postări asemănătoare

Reținut pentru deținere de arme letale interzise

Maria Vlad Romaniţă

Produse tradiționale retrase de la vânzare

Maria Vlad Romaniţă

Expoziție de păpuși la Muzeul de Istorie

Reperul