Reperul
Braila Eveniment

(VIDEO) Teste de rezistență la Podul peste Dunăre

De astăzi a început cel mai complex proiect de testare a rezistenței unui pod din România. Este vorba despre testările statice și dinamice la suprastructura Podului suspendat peste Dunăre. S-a început cu testarea statică. 60 de camioane încărcate fiecare cu circa 40 de tone de pietriș au staționat pe un sens. În acest timp s-au făcut verificări cu stațiile topografice clasice, dar și cu sistemul de monitorizare a podului care are 50 de senzori.

”S-a terminat partea de încarcare cu cele 60 de camioane care sunt folosite pentru testarea statică a acestui obiectiv. Este cel mai complex proiect de testare a unui pod în România și pentru faptul că folosim două sisteme de observare și de măsurare a evoluției podului în faza de incarcare. Sunt 50 de senzori care sunt montați în toate punctele sensibile ale podului. La sfârșitul lunii, în jurul datei de 27, acest obiectiv va fi dat în trafic“, a precizat Ionel Scrioșteanu, ministru secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Au existat probleme la urcarea pe pod dinspre Brăila.

”La intrarea pe pod dinspre Brăila, acolo s-a lucrat pentru a putea compensa problemele apărute la acces la tablierul de legătură a podului suspendat. S-au făcut anumite lucrări adiționale pentru a putea garanta calitatea lucrării pe viitor. Problema a apărut din cauza naturii terenului, a greutății. A avut loc o mică deplasare a structurii pe care s-a facut compensare. S-au făcut lucrări adiționale pentru susținere”, a explicat Francesco Bernabe, reprezentant al constructorului. 

Testele vor dura patru zile.

Postări asemănătoare

Mașină distrusă într-un incendiu (VIDEO)

Maria Vlad Romaniţă

Evaluarea națională cu măsuri de prevenție Covid 19

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Razii în trafic, baruri, piețe și târguri

Maria Vlad Romaniţă