Reperul
Eveniment Galati

VIDEO | Trecerea cu bacul se face ca în vestul sălbatic. Un angajat al Navrom-Bac, călcat cu mașina pe pasarela de îmbarcare

Angajații de Navrom Bac, singurul operator care face curse de traversare a Dunării între Galați și județul Tulcea, reclamă că în ultima perioadă au apărut șoferi violenți ce agresează personalul și încearcă să forțeze urcarea pe bac fără să mai stea la rând.

Din acest motiv, bacul care asigura până acum permanența pentru transport de urgență stă acostat pe malul din Galați și trece doar atunci când sunt solicitări. Se pierde astfel timp prețios, mai ales când este vorba despre ambulanțele ce aduc pacienți din județul Tulcea la Spitalul Județean din Galați.

Zilele trecute, un șofer a încercat să treacă pur și simplu cu mașina un agent de pază. În ajutorul agentului de pază au sărit câțiva șoferi care l-au imobișiyat pe agresor și au încercat să-l scoată din mașină.

„A depăşit toată coloana, a venit în faţă și şi-a luat bilet de la casierie. L-am oprit de două ori şi l-am rugat să se ducă la rând. Nu a vrut şi a intrat cu maşina pe pasarelă. Cred că era beat, drogat. Eram în faţa maşinii şi am încercat să sun la 112, atunci accelerat maşina şi a dat peste mine. Nu ştim de ce se grăbea.

Au sărit ceilalţi şoferi, erau şi ei la rând, stăteau acolo de două ore şi era normal să intervină. S-a urcat apoi pe BAC şi a vrut să se arunce în Dunăre, dar l-am tras”, a declarat Cosmin Gherghe, agentul de paza agresat.

Cu doar cateva zile mai debreme, tot pe malul tulcean, un angjat al Navrom Bac a fost batut de un grup de tineri din localitatea I.C. Brătianu.

A vrut să se urce pe bac şi să se arunce apoi în Dunăre. I-am spus că nu are voie şi că este şi riscant pentru el. M-a înjurat, a folosit cuvinte greu de reprodus. Am plecat la Galaţi, iar când ne-am întors, pe ponton erau doi indivizi. (…) Am fost lovit de la spate, m-au trântit jos, mi-au spart ceasul, ochelarii”, a spus Lucian Croitoru.

Administrația societății este reclamă lipsa de reacție a polițistului din I.C. Brătianu și solicită sprijin mai ales pentru cursele din timpul noptii.

„S-au înmulţit evenimentele pe malul tulcean, ţinând cont că acolo există un post de poliţie cu un singur angajat. Nu este prima dată când se întâmplă astfel de evenimente. Ideea este că cerem ajutorul, dar nu avem cui. Programul acelui agent este până la ora 16,00. Se întâmplă tot felul de evenimente urâte, bătăi, săbii, ameninţări. Angajaţii mei nu au voie seara să stea în malul tulcean, acolo unde ar trebui să stăm cu Bac-ul mic, Poienari 2, pentru a prelua salvările care vin de la Tulcea.

Din cauza a ceea ce se întâmplă stăm la Galaţi, este pierdere de timp şi astfel, automat, orice urgenţă medicală are întârzieri. Cred că este cazul să suplimentăm numărul de agenţi. Noi respectăm legislaţia cu privire la preluarea casierei, a siguranţei pe bac, dar trebuie să fie cineva şi pe cheu care să menţină ordinea, să se implice.

Noi nu putem sta pe malul Tulcean noaptea pentru că nu se poate coborî pe cheu. Noi avem proprii angajaţi care asigură paza, angajaţi care au toate autorizaţiile şi atestatele ca cei de la firmele de pază. Când angajații noștri au fost să depună plângere la poliție, acolo s-au întâlnit cu agresorii. Unuia dintre ei i s-au dat banii pe ochelarii care i-au fost sparţi şi i s-a spus că durează mult şi că dacă tot şi-a recuperat banii ar fi bine să se înţeleagă. Trebuie să reacționăm pentru că nu putem sta mereu cu frica că se poate întâmpla ceva pe acel mal”, a precizat Mara Vasilache, administrator trecere Bac.

Reprezentantii IPJ Tulcea au deschis dosar penal de cercetare penală în acest caz.

Postări asemănătoare

Galațiul și alte 15 județe au trimis generatoare de mare putere în Ialomița

Maria Vlad Romaniţă

Incendiu la Piscu. Au ars zeci de mii de baloți cu nutreț și opt anexe

Maria Vlad Romaniţă

REZULTATE FINALE BEJ: Cum arată noua configuraţie politică a judeţului Galaţi

Ciprian Şchiopeţ