Reperul
Social

(VIDEO) Un nou protest la Galați

Peste 100 de sindicaliști de la Cartel Alfa, cărora li s-au alăturat și polițiști, siderurgiști, cadre didactice și lucrători din comerț, au protestat în fata Prefecturii Galați. Oamenii se opun politicii de austeritate salariale și a plafonării veniturilor, în situația în care toate celelalte costuri cresc. În scandările lor, sindicaliștii s-au declarat solidari cu colegii mineri din Valea Jiului.

”Avem aproape o lună și jumătate de când suntem în stradă, o să continuăm protestele, guvernanții noștri nu dau niciun semn că ar vrea să aibă un dialog cu noi. Le transmit salutările noastre de la Galați minerilor, colegii noștri de suferință și somăm Guvernul României să le rezolve problema cât mai repede. Oamenii  au muncit și trebuie să își primesacă salariile”, a declarat Romică Gârneață, președinte Cartel Alfa.

Protestatarii militează pentru un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxarea justă, aplicarea corectă a legislației și spun un ”NU”  hotărât austerității impuse de guvern.

Postări asemănătoare

Parcarea 2018: Polițiștii locali au aplicat peste 580 de amenzi în februarie. Vezi unde acționează echipajele în martie!

A fost protest şi astăzi în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

De 1 iunie Grădina Botanică și ZOO Gârboavele sunt deschise pentru public

Reperul