Reperul
Eveniment Galati

Vindea în piață deși era pozitivă la noul coronavirus

Polițiștii locali din cadrul Secției nr. 3, au sancționat-o contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pe o gălățeancă de 50 ani. Femeia fost depistată pe Aleea Comerțului din Micro 19, în timp ce vindea produse agroalimentare la o tarabă, deși în data de 25 martie 2021, a fost depistată pozitiv cu Covid 19 și trebuia să se afle în izolare la domiciliu până la data de 08 aprilie 2021.

De altfel, la nivelul Poliției Locale Galați se derulează un amplu Plan de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine publică, siguranță rutieră și comerț stradal pe perioada instituirii „stării de alertă”, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei cu COVID-19. Pentru că situația operativă înregistrată în anii precedenți arată că zonele de promenadă și agrement din municipiul Galați, pe perioada sezonului cald, sunt frecventate de un număr mare de persoane, acestea sunt în atenția polițiștilor locali, alături de unitățile de învățământ, piețele agroalimentare, mijloacele de transport în comun și centrele de vaccinare.

”În perioada 29 martie – 04 aprilie 2021, agenții Poliției Locale Galați, în cadrul Planului de măsuri specific, în care sunt angrenate toate structurile operative, au aplicat, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, un număr de 141 de sancțiuni contravenționale, în sumă de peste 70.000 lei.

           Tot în vederea combaterii efectelor pandemiei cu COVID-19, polițiștii locali au întreprins acțiuni specifice pe un număr de 624 de mijloace de transport în comun. În cadrul acestor activități, 1.325 de călători au fost avertizați verbal și alti 13 au fost sancționați. De asemenea, 88 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu, au fost verificate de către polițiștii locali.

           Trebuie precizat că, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri adoptat la finele lunii martie 2021, la nivelul Poliției Locale Galați acțiunile de combatere a efectelor pandemiei cu COVID-19, vor continua și în perioada următoare.

           Polițiștii locali vor urmări și acționa, pentru: respectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și limitarea tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor; identificarea și luarea măsurilor legale împotriva celor care nu respectă măsura distanțării sociale; identificarea și luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care nu respectă obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun;nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu; nerespectarea de către conducătorii instituţiilor sau operatorilor economici a măsurilor stabilite, referitoare la suspendarea temporară a activităţii acestor instituţii sau operatori economici. „Începând cu luna aprilie, Poliția Locală nu se mai află sub conducerea operațională a Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, însă continuă majoritatea activităților pentru prevenirea și combaterea pandemiei ca și în perioada anterioară, ținând cont și de dispozițiile autorității publice locale, în strânsă colaborare și cooperare cu Poliția Națională și Jandarmeria.

Asigurăm cetățenii municipiului Galați că toate sesizările, reclamațiile și solicitările venite din partea populației vor fi verificate și soluționate cu prioritate, indiferent de natura acestora, astfel încât să oferim un grad de satisfacție sporit în condițiile stării de alertă și restricțiilor impuse de autorități”, a declarat Petrică Hahui – director general Poliția Locală Galați”, informează reprezentanții Poliției Locale Galați. 

Postări asemănătoare

VIDEO Primul bilanț al amenzilor date pentru nerespectarea regulilor de protecție împotriva noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Îmbulzeală pentru biletele la Revelionul Pensionarilor

Reperul

Un bătrân din Galați a fost bătut cu bestialitate și jefuit în scara blocului

Maria Vlad Romaniţă