Reperul
Social

Vouchere de 500 de lei pentru preșcolari și elevi

Vouchere de 500 de lei pentru preșcolari și elevi care provin din familii cu venituri mici, pentru achiziționarea de rechizite și haine. De aceste tichete sociale vor beneficia peste 400.000 de copii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.

Concret, pentru a putea beneficia de ajutor, părinții copiilor vor trebui să completeze o cerere. Aceasta din urmă va trebui depusă la școli, în acest an școlar, până pe 26 octombrie.

Tichetele vor fi primite anual, timp de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024. Finanțarea, care va fi de 120 milioane euro, va fi asigurată integral din fonduri europene.Cu tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educaţional se pot achiziționa rechizite – articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane şi alte articole necesare în şcoli şi grădiniţe, precum şi articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei.

Potrivit proiectului, vor beneficia de tichete de 500 de lei pentru rechizite și haine:

a) copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar înscrişi în învăţământul de stat

Aceștia trebui să îndeplinescă condiţiile, în luna iulie a fiecărui an, pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015.

b) copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat primar înscrişi în învăţământul de stat primar

Aceștia trebuie să întrunescă criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 126/2002. De asemenea, aceștia trebuie să fie în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

c) copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial înscrişi în învăţământul de stat gimnazial

Sprijinul principal acordat este în valoare de 500 de lei, într-o tranșă unică în fiecare an școlar, începând cu anul școlar 2023 – 2024.

Postări asemănătoare

Lista serviciilor de care poate beneficia orice persoană în farmacii

Reperul

Testele de salivă vor putea fi făcute elevilor acasă, de către părinți

Reperul

De astăzi, dosarul cu șină ar trebui să rămână doar o amintire

Reperul