Reperul
Social

Vouchere de vacanță pentru angajații din privat: Legea, adoptată tacit de senatori

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege care prevede acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei pe an și salariaților din sectorul privat. Forul decizional este Camera Deputaților.

Cuantumul voucherelor de vacanţă propus pentru perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2026 rămâne la valoarea de 1.450 de lei pentru fiecare salariat bugetar, dar și pentru cei din mediul privat, acolo unde se alocă.
„Începând de la 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial (…) toți angajatorii, indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, acordă, în condițiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, adică vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat”, este textul explicit aprobat tacit la Senat.

„Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea și completarea OUG 8/2009, urmărindu-se ca în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026 să se acorde vouchere de vacanță atât personalului bugetar, cât și salariaților din sectorul privat, încadrați cu contract individual de muncă”, potrivit raportului comisiilor de specialitate din Senat

Conform proiectului, angajații care au mai multe contracte individuale de muncă pot alege un singur angajator de la care urmează să primească voucherul de vacanță.

Postări asemănătoare

Ucraina îi roagă pe români să nu mai distribuie imagini cu atacurile Rusiei în porturi

Reperul

Câte zile libere vom avea în 2022

Reperul

Coliziune pe pod, chiar în ziua deschiderii

Maria Vlad Romaniţă