Reperul
Braila Eveniment Galati

Vremea se înrăutățește: COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ninsori viscolite la Galați, COD GALBEN la Brăila

* Autorităţile s-au mobilizat deja şi sunt pregătite pentru a interveni *

Iarna 2017-2018 a fost blândă până acum, dar ne aşteaptă un episod de vreme rea. Galatiul intră la noapte sub cod portocaliu de vânt puternic şi ninsoare viscolită. „Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt tare și ninsori viscolite în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău, începând din această noapte, de la ora 01:00, până mâine, 18 ianuarie, la ora 17:00. Vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75-85 km/h și temporar va ninge viscolit”, a anunţat Prefectura judeţului Galaţi.

Tot până mâine, dar până la ora 22:00, judeţul Brăila va fi sub cod galben de ninsori abundente şi intensificări ale vântului. „În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 30-35 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50-70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70-80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei”, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie.

harta

La Galaţi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această după-amiază. „Prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a dispus ca la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență să fie monitorizată cu toată atenția evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariția unor situații de risc. Începând de la ora 00.00, se va activa Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției și se va institui serviciul de permanență la sediul primăriilor, pe toată durata avertizării”, a informat Prefectura judeţului Galaţi.

Autorităţile le recomandă celor care pornesc la drum în acest interval să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. Persoanele care doresc să călătorească în zonele aflate sub avertizare trebuie să respecte indicațiile autorităților, în special în situația în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum, circulația ar putea fi restricționată.

Postări asemănătoare

Fals preot reținut de polițiști

Maria Vlad Romaniţă

Avocat din București trimis în judecată

Maria Vlad Romaniţă

Șoferii cu permisul de conducere suspendat vor face cursuri de conducere defensivă

Reperul