Reperul
Social

Zeci de amenzi date în weekend pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a COVID-19

La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii gălățeni au fost în misiune de menținere și asigurare a ordinii publice și au aplicat 62 sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

”Peste 140 de jandarmi au executat, la acest sfârșit de săptămână,  53 misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice pe întreg teritoriul județului Galați, cu preponderență în zona de carantină instituită în comuna Ivești, unde alături de efective ale poliției s-au asigurat că persoanele ce domiciliază în zona de carantină respectă măsurile sanitare stabilite de autorități și dispozițiile legale. În urma misiunilor executate, jandarmii gălățeni au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale dintre care 31 au fost avertismente scrise, iar restul de 31 au fost amenzi, în valoare totală de 17.400 lei, pentru proferarea de injurii și expresii jignitoare, amenințări cu acte de violență, tulburarea ordinii publice, provocarea și participarea la scandal, nerespectarea măsurilor individuale de protecție cât și pentru nerespectarea interdicției de ieșire din zona de carantină”, a declarat lt.  Cătălin Bădin, purt. de cuv. IJJ Galați.

Jandarmii au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în acest caz fiind vorba despre un bărbat domiciliat în comuna Ivești, în zona de carantină, care a încercat să plece printr-o lizieră situată la marginea localității. În urma verificărilor efectuate de către forțele de ordine a rezultat că acesta este infectat cu virusul SARS CoV-2 și carantinat la domiciliu. 

Postări asemănătoare

Deputatul Vasile Varga: Infracțiunile cu violență nu ar trebui să beneficieze de recurs compensatoriu

Sorin Rugină

Cine sunt cei care au fraudat fondul de sănătate. Reacţia Arhiepiscopiei în cazul preotului implicat

Maria Vlad Romaniţă

Află ce număr de locuri la buget scoate la bătaie Universitatea „Dunărea de Jos” la admiterea din acest an

Reperul