Reperul
Social

Zeci de permise ridicate pentru comiterea de contravenții și infracțiuni la regimul rutier

427 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 44 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri și de ordine publică, în urma unei acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, desfășurată pe raza județului Galați.

 “În perioada 08 – 10 octombrie a.c., efectivele de poliție rutieră și ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au acționat, pe drumurile naționale și județene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În cadrul acțiunii, au fost constatate 427 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 98 000 de lei, dintre acestea 149 fiind pentru nefolosirea centurii de siguranță de către conducătorii auto și pasagerii din autovehicule. 

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 44 de permise de conducere, dintre care 14 pentru consum de alcool, și au retras 30 de certificate de înmatriculare. Totodată, s-a constatat comiterea a 8 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, polițiștii au depistat, în municipiul Galați, la volanul autoturismelor, doi bărbați, de 25 și 42 de ani, conducând sub influența alcoolului. La testarea alcoolscop au fost înregistrate valorile de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat și, respectiv, 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.Un alt bărbat, de 38 de ani, a fost depistat de polițiști conducând autoturismul, pe raza municipiului Galați, fără a deține permis de conduce pentru vreo categorie de vehicule.

Mai mult, bărbatul a refuzat atât testul alcoolscop, cât și prelevarea de mostre biologice, în urma verificărilor, polițiștii stabilind că acesta ar fi intrat în posesia autoturismului fără acordul proprietarului.

În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal, persoana în cauză fiind cercetată pentru comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul prelevării de mostre biologice”, informează I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

Pelerinaj în pandemie la moaștele Sf. Andrei și ale sfinților doctori fără de arginți

Maria Vlad Romaniţă

Două centre de vaccinare sunt închise din cauza lipsei vaccinului anti-covid

Maria Vlad Romaniţă

146 de infectări în ultimele 24 de ore

Maria Vlad Romaniţă