Reperul
Eveniment Galati

Zeci de șoferi au devenit pietoni

Timp de câteva zile, la nivelul statelor Uniunii Europene, s-a desfășurat acțiunea Alcohol&Drugs, în scopul prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere provocate de conducătorii auto aflați la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri gălățeni au verificat peste 1 700 de conducători auto și au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 95 700 de lei, celor depistați la volan sub influența alcoolului. Totodată, 66 de permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cu ocazia aceleiași acțiuni, polițiștii rutieri au constatat 12 infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și 4 de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

De exemplu, pe strada Feroviarilor, din municipiul Galați, polițiștii au depistat la volanul autoturismului, un bărbat, de 48 de ani, aflat sub influența alcoolului. La testarea alcoolscop, acesta a prezentat valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în municipiul Galați, la volanul unui autoturism care circula pe strada Constructorilor, a fost depistat un bărbat, de 34 de ani, în cazul căruia aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Un alt bărbat, de 30 de ani, a fost oprit în trafic, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă, din municipiul Galați. Întrucât, la controlul documentelor, acesta a manifestat un comportament nefiresc, polițiștii l-au testat DrugTest, rezultatul fiind pozitiv. De asemenea, la testarea alcoolscop, conducătorul auto a prezentat valoarea de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Postări asemănătoare

Fermierii care-și curăță terenurile prin incendiere pierd subvenţiile agricole

Reperul

Corturi pentru triajul eventualilor pacienți

Reperul

Femeie grav rănită după o traversare neregulamentară

Maria Vlad Romaniţă