Reperul
Social

Ziua Națională a Ambulanței marcată și Galați

Dimineață, timp de un minut, au sunat sirenele, s-a intonat imnul de stat și apoi cel Ambulanței. În acest an s-au împlinit 115 ani de la înființarea acestui serviciu în țara noastră. La început, aceasta s-a numit Serviciul de Salvare și a funcționat doar în București, iar mai târziu s-a extins în restul țării.

”Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor” este deviza noastră încă de la înființare, din anul 1906 și în fiecare zi încercăm să alinăm suferințele semenilor noștri, cât de bine putem. Serviciul de Salvare din Romania a fost printre primele din Europa și, deci, avem o tradiție bună pe care încercăm s-o ducem mai departe. Serviciul de Ambulanță Județean Galați este unul dintre serviciile din România unde se pregatesc și fac practică studenți din cadrul Facultăților de Medicină Generală, de Asistență Medicală Generală, Farmacie, de la Universitatea “Dunărea de Jos” Galati, a precizar dr. Mihai Polinschi, director medical al S.A.J. Galați.

 La Palatul Cotroceni, miercuri seară,  președintele Klaus Iohannis va decora medici și asistenți medicali de la serviciile de ambulanță din întreaga țară. Un medic și un asistent medical al SAJ Galați se numără printre cei care vor fi decorați.

Postări asemănătoare

Situaţia blocurilor pline de crăpături şi tasări, departe de a fi rezolvată

Maria Vlad Romaniţă

Parcările pe trotuar, pe spațiul verde și pe scuaruri, cele mai amendate de Poliția Locală

Sindicatul Europol: Polițiștii care fac anchete, în caz de nevoie sunt chemați de acasă. Muncă „la negru”, pe timpul și pe banii lor

Reperul