Reperul
Eveniment Galati

Ziua Poliției și Centenarul Unirii, marcate la Galați cu avansări și expoziție de basoreliefuri

În contextul acțiunilor specifice sărbătoririi a 196 de ani de la înființarea Poliției Române și 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați a avut loc o manifestare cultural-artistică, dedicată acestor evenimente. Manifestarea, la care au fost invitați reprezentanți ai autorităților din județul Galați, a debutat cu dezvelirea a șapte basoreliefuri, reprezentând figuri marcante din istoria poporului român, basoreliefuri donate Inspectoratului de Poliție Județean Galați de Asociația ”Frontiera Gălățeană”.

În cadrul programului cultural–artistic, Asociația ”Tradiția Militară” a prezentat participanților câteva uniforme militare, purtate de soldații români în decursul timpului.Totodată, polițiștii și reprezentanții autorităților au fost încântați cu un moment de muzică și poezie, susținut de elevii clasei a IV-a A din cadrul Colegiului Pedagogic ”Costache Negri” Galați.

Manifestarea s-a încheiat cu o slujbă religioasă de binecuvântare ținută de preotul protopop al Galațiului. În continuare, 39 de ofițeri și 50 de agenți de poliție au primit gradul profesional superior, în cadrul festivității de avansare, desfășurată la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Postări asemănătoare

Jaf împiedicat de jandarmi

Maria Vlad Romaniţă

Scandal la alegerile pentru șefia PSD Brăila. Un protestatar a intrat în sală și a strigat „Jos PSD!” – VIDEO

Reperul

Taxiurile vor circula și după ora 22.00

Maria Vlad Romaniţă