Reperul
Eveniment

A început Postul Paștelui

Postul Paștelui este numit în popor Postul Mare. Este postul care precede sărbătoarea Învierii Domnului și durează cel mai mult – șapte săptămâni (48 de zile) și este cel mai aspru din punct de vedere alimentar.

Înainte de Paște, creștinii țin Postul Mare, perioadă care face referire la postul de 40 de zile și 40 de nopți pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a ținut înainte de a începe Propovăduirea Evangheliei. Postul de 40 de zile aduce aminte și de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu, Decalogul, scris pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii.

Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Potrivit bisericii, creștinii ar trebui să se rețină de la anumite gânduri dăunătoare, pofte, patimi. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc. În timpul acestui Postului Paștelui sunt doar două dezlegări la pește: pe 25 martie, de „Buna Vestire” și pe 28 aprilie când se prăznuiește Intrarea Domnului în Ierusalim – Duminica Floriilor.

Postări asemănătoare

Accident pe DN 25

Maria Vlad Romaniţă

Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare

Reperul

Sex și pornografie la un centru social din Galați