Reperul
Politic

Războiul declarațiilor între președintele CJ Brăila și președintele PNL Brăila

Pe de o parte, social – democratul Francisk Chiriac îl numește pe deputatul PNL Alexandru Popa ”deputățel PNL, bombardier și mare politician al Brăilei” , de partea cealaltă, Popa spune despre Chiriac că ”nu-i reușește nici acordul subiectului cu predicatul.

”Războiul declarațiilor continuă între președintele CJ Brăila, PSD-istul Francisk Chiriac și liderul liberalilor brăileni, deputatul Alexandru Popa. Astfel, Chiriac a ținut să îl numească pe Popa ”bombardier”, care nici nu își face singur comunicatele de presă, ci doar semnează ceea ce îi înmânează consilierii:

”Răspuns pentru Alexandru Popa sau, în termenii pe care îi știe cel mai bine, <<o dedicație de la mine pentru Popa>>. Cine e domnul Popa? Este deputățel PNL, bombardier și mare politician al Brăilei! Mă tot provoacă domnul deputat de câteva săptămâni, aruncând cu declarații de tot râsul și jignindu-mă, în speranța că îi voi răspunde. Observ că îi place să-și vadă numele prin ziare, deși credeam că i-a ajuns experiența de la alegerile parlamentare, când toată țara a aflat că aici, la Brăila, urma ca <<un bătăuș>> sau <<șmecherul Făureiului>> să ajungă parlamentar. Așa au scris jurnaliștii!

Prima oară când m-a atacat, nu am spus nimic, însă, de data aceasta, am câteva chestiuni de precizat. Nu voi scrie foarte mult căci trebuie să și înțeleagă domnul deputățel. Alexandru Popa îi confundă pe brăileni cu lăutarii atât de dragi. Nu înțelege că în politică e puțin diferit, că e pe voturi, nu pe vorbe goale și bani. Nimeni nu crede, cel puțin cu sinceritate, că acele comunicate de presă semnate de Popa sunt și scrise de el. Să fim serioși! Am văzut cu toții cât de bine se pricepe la comunicare, așa că nu e cazul să mai argumentez.

Cel mai bine ar fi să își concedieze consilierii care îl fac de râs și să dea banii la lăutari. Iese mai câștigat domnul deputățel! În rest, deputățelul Popa poate spune orice, la fel ca Orban sau Cîțu, colegii lui de partid. A trecut niște limite, semnând comunicate pline de jigniri și glume proaste, dar asta e! A aterizat în politică de prin alte locuri și îi ia ceva timp până se obișnuiește. Știu toți brăilenii ce l-a recomandat să fie primul pe lista PNL pentru Camera Deputaților! Mai bine s-ar ocupa de problemele brăilenilor, că face Guvernul PNL, Guvernul lui Cîțu-Mîțu, praf țărișoara asta! Să nu-și mai pună consilierii să îmi răspundă și el să semneze, că asta e tot ce am avut de zis. Nu va mai urma!”, a comentat social – democratul Chiriac.

În replică, liberalul Popa a ținut să sublinieze că, înainte de orice comentarii, Chiriac ar trebui să își corecteze greșelile pe care le face atunci când vorbește:

”Eu zic una și președintele Consiliului Județean Brăila îmi răspunde cu totul altceva. Eu vorbesc despre ceea ce face sau mai bine zis, ce nu face domnul Chiriac la Consiliul Județean, iar dânsul îmi răspunde vorbind despre petrecerile cu lăutari la care participam cu vreo 7 ani în urmă. Da, am fost la petreceri cu lăutari si dacă vreau, mă voi mai duce. Îmi place muzica lăutărească, o ascult cu plăcere la petreceri – ăsta sunt eu, nu încerc să par ceea ce nu sunt. Pe mine mă interesează să vorbim despre ce am realizat fiecare din punct de vedere profesional și în funcțiile în care am fost aleși, iar domnul Chiriac se simte jignit dacă îi spun că n-a făcut nimic ca președinte al Consiliului Județean.

Eu am de câțiva ani o firmă, am creat zeci de locuri de muncă și am atras singur fonduri europene mai multe decât a atras întreg Consiliul Județean. Am intrat în politică dorind sa fac ceva pentru județul Brăila și pentru brăileni, nu de a obține avantaje personale. Când am intrat în politică aveam deja realizările mele în mediul privat, aveam deja o afacere în agricultură și câteva zeci de angajați. Din câte știu eu, domnul președinte <<Nește>> a început cu o slujbă obținută pe filiera PSD la o firmă privată, a continuat cu funcția de secretar de stat obținută tot pe filiera PSD și apoi cu funcția de președinte al Consiliului Județean obținută ca și candidat PSD, nu ca independent. Și după cum am mai spus, până acum domnul președinte <<Nește>> nu a fost capabil să fie președinte decât cu numele, în declarații publice, fiindcă atribuțiile cele mai importante i le-a delegat domnului vicepreședinte Epureanu.

Dacă domnul Chiriac dorește să avem o discuție publică despre chestiuni legate de Brăila și de așa-zisa dezvoltare a județului, sunt dispus oricând să facem acest lucru, ca să vedem care dintre noi este mai coerent în ceea ce spune. Înainte de acea discuție, l-aș ruga să țină minte că nu se spune „nește”, se spune „niște”. I-a mai explicat asta cineva în urmă cu câțiva ani, dar încă nu a reținut. Și fiindcă domnul Chiriac îmi dă mie lecții despre comunicare și pare să creadă că dânsul se pricepe la asta mult mai bine decât mine, n-ar fi rău să mai asculte din când în când declarațiile sale care sunt publicate în presă. Poate așa își va da seama că dincolo de mica sa problemă cu <<nește>>, dânsul nu este chiar un exemplu de coerență în exprimare și uneori nu-i reușește nici acordul subiectului cu predicatul. Domnule președinte Chiriac, înțeleg că erați obișnuit să nu fiți deranjat prea mult dinspre PNL Brăila, dar acum lucrurile s-au schimbat. Vă anunț că PNL Brăila va face opoziție pe bune PSD. Și o să vedem în următorii 3 ani cine-i mic și cine-i mare”, a punctat liberalul Popa.

Postări asemănătoare

Dănăilă: Grupurile de interese din jurul PSD Brăila au nevoie de bani publici

Sorin Rugină

Liberalii brăileni îi cer demisia directoarei de la Piețe

Reperul

Dănăilă: Despăgubirile solicitate de Primărie pentru blocarea lucrărilor la Calea Galați sunt praf în ochii brăilenilor

Reperul