Reperul
Eveniment Galati

(VIDEO) Noaptea cercetătorilor la Universitatea ”Dunărea de Jos”

Vineri, copiii şi adulţii au fost invitați să descopere lumea extraordinară a ştiinţei prin zeci de activităţi destinate minţilor curioase de toate vârstele: zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziţii pentru stimularea creativităţii, a gândirii critice, a curiozităţii, dar şi dezbateri sau conferinţe pe teme de interes în cercetare.

Noaptea cercetătorilor europeni se desfăşoară anual în peste 300 de oraşe europene, iar în România, anul acesta, are loc în oraşe precum Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Sibiu, Constanţa, Suceava, Galaţi, Craiova şi multe altele. Cu ocazia evenimentului, publicul larg va putea intra în dialog cu cercetători şi va putea urmări experimente spectaculoase, demonstraţii live şi conferinţe fascinante de ştiinţă.

Programul activităţilor de anul acesta a inclus activităţi uimitoare din domenii diferite ale ştiinţei: observaţii astronomice, spectacole cu roboţi, conferinţe cu unii dintre cei mai renumiţi cercetători români, experimente cu fulgere, azot lichid, levitaţie, dar şi alte fenomene spectaculoase, incursiuni interactive în meseria unui arheolog, a unui astronaut, a unui marinar sau chiar a unui spion.

Tematicile acestui an fost Opening Up Science – un tribut adus ştiinţei care permite redeschiderea societăţii şi ReCoN-nect – The Green Deal – ce pune în centru eforturile pe care ştiinţa le depune pentru a oferi planetei un viitor mai verde.

La Galaţi, Noaptea cercetătorilor a fost marcată în Campusul Ştiinţei.

Postări asemănătoare

Se extinde pesta porcină în județul Galați

Incendiu la Piscu. Au ars zeci de mii de baloți cu nutreț și opt anexe

Maria Vlad Romaniţă

Tânăr de 16 ani mort într-un accident rutier produs de un individ beat și fără permis

Reperul