Reperul
Economic

Programul Smart Start USA, lansat și la Galați

* Programul Smart Start USA le acordă sprijin companiilor românești care vor să intre pe piețele externe, în special pe cea din Statele Unite ale Americii *

Programul Smart Start USA a fost lansat și la Galați. Programul le oferă sprijin companiilor românești care vor să exporte produse pe piețele străine, în special pe cea din Statele Unite ale Americii. „Lansăm programul Smart Start USA și platforma Smart Start USA, care urmărește crearea unui ecosistem pentru a susține exporturile românești, a facilita accesul companiilor către export și către internaționalizare. Avem un buget de 500 de milioane de dolari oferit de către partenerii noștri de implementare. Creăm un ecosistem care vine cu foarte multe facilități gratuite, deci nu trebuie neapărat ca o companie să acceseze un credit, ci pur și simplu se înscrie pe această platformă, SmartStartUSA.net, și are tot sprijinul nostru, al mediului de afaceri, al Camerei de Comerț, al atașaților de comerț din România, pentru a stimula producția și exportul. Le oferim și soluțiile de parteneriat, le găsim parteneri externi, le oferim foarte multe facilități, inclusiv participarea gratuită în străinătate la evenimentele pe care le organizăm, și dorința noastră este ca cât mai multe companii românești care sunt implicate astăzi în zona aceasta, de export și internaționalizare, să facă un pas înainte, să iasă din eșalonul doi și trei și să poată să lucreze direct cu clienți externi, să poată să își găsească parteneri externi în străinătate și inclusiv să ajutăm afacerile românești să se internaționalizeze”, a declarat inițiatorul proiectului, Harry Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

Potrivit aceleiași surse, există peste 1.000 de sucursale implicate în implementare, în îndrumare și în educația antreprenorială, care pot oferi suport pentru orice companie românească, indiferent de orașul în care se află.

Firmele care accesează acest program trebuie să aibă un aport propriu de 15%, dar nu sunt nevoite să garanteze cu bunuri proprii deoarece Fondul de Garantare și Contragarantare este partener în program.

Inițiatorii speră ca Smart Start USA să ajute firmele românești să depășească granițele Europei, unde în prezent ajung 85% din exporturile românești. „Noi, astăzi, ca și țară, suntem dependenți de Uniunea Europeană. 70% din exporturile românești se duc către zona UE și 15% se duc către Europa non-comunitară, deci, dacă ne gândim, 85% din exportatorii noștri lucrează astăzi cu Europa și doar 15% cu celelalte piețe. Iar piața Statelor Unite ale Americii este cea mai mare economie din lume, există o deschidere uriașă către România în acest moment, este o piață care are 320 de milioane de consumatori și noi încercăm prin acest program să consolidăm parteneriatul strategic dintre România și SUA și să oferim o șansă fără precedent antreprenorilor și companiilor cu capital românesc”, a afirmat Ilan Laufer.

Potrivit fostului ministru pentru mediul de afaceri, nivelul exporturilor românești a crescut de la 4,4 miliarde de euro pe lună în 2016, la 5,5 miliarde de euro pe lună în 2018.

Postări asemănătoare

Garanție de 50 de bani pentru ambalajele returnabile ale băuturilor, din noiembrie

Reperul

Pentru ce categorii se plafonează prețurile la electricitate și gaze

Reperul

G. Scarlat (senator PNL), despre criza prețurilor la produsele alimentare

Reperul