Reperul
Administratie Galati Social

Spitalul de Copii din Galați va avea un ambulatoriu nou

* Investiția depășește 14 milioane de lei și presupune construirea unui nou corp de clădire destinat ambulatoriului, achiziția de echipamente medicale și modernizarea cabinetelor *

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Sf. Ioan” Galaţi va fi modernizat, extins şi dotat cu noi echipamente medicale. Investițiile sunt estimate la 14.391.146,10 de lei. Hotărârea a fost aprobată marți de Consiliul Local.

”Proiectul ”Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” Galaţi presupune realizarea unui nou corp de clădire, amplasat în zona nordică a corpului D existent al spitalului, de care se va lega printr-o pasarelă. Noul corp al spitalului va avea dimensiunile în plan de cca. 620 mp, iar regimul de înălțime propus este P+1E+Eth. Corpul D va fi, la rândul său, alipit corpului A, în care funcționează în prezent Ambulatoriul spitalului. În paralel cu realizarea extinderii cu noua clădire a Ambulatoriului, în cadrul spațiilor actuale amplasate la parterul corpului A sunt prevăzute următoarele lucrări: amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienți, lângă intrarea în Ambulatoriu; igienizarea cabinetelor și a circulațiilor existente, ceea ce presupune lucrări de arhitectură (reparații locale, refacerea finisajelor de pardoseli și pereți) pentru o suprafață de cca 530 mp”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei.

În cadrul aceluiași proiect vor fi cumpărate mai multe echipamente medicale care vor intra în dotarea unității medicale. ”Pentru Compartimentul de Imagistică se va achiziționa un echipament de rezonanță magnetică (RMN) și un aparat de radiografie digital cu mașină automată de developat. Pentru Compartimentul de Imunohistochimie este vorba despre: procesator de țesuturi; stație de includere în parafină; microtom de tip rotativ; autosteiner; hotă specializată în lucrul cu substanțe toxice; microscop trinocular cu cameră; termostat”, a precizat municipalitatea.

Postări asemănătoare

Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar a fost mutat la patinoar

Maria Vlad Romaniţă

A adormit în timpul controlului polițiștilor

Maria Vlad Romaniţă

Peste 1.700 de slujbe oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Maria Vlad Romaniţă